Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iftirasına yanıt: ABD'de ezberletilenleri söylüyor

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iftirasına yanıt: ABD'de ezberletilenleri söylüyor

Son dakika haberleri... Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iftirasına yanıt vererek "Amerika'da 8 saat ortadan kayboluşunun gizemini yavaş yavaş aydınlığa kavuşturuyor. Orada kendisine ezberletilenleri söylüyor" dedi.  

Gündem

23.01.2024, 20:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Para, A Haber, ATV ve A News ortak canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Eski İçişleri Bakanı Soylu, Murat Kurum'u anlattı: Onu felaketlerde çalışırken... Haberi Görüntüle

TOGG AÇIKLAMASI

He şeyden önce orası bir fabrika. Togg burada üretilecek. Her şeyden önce Togg'daki bütün çalışanlarla, 1300 kişi fotorğraf çektirdik. Fabrikada her şey robotik. Tabandan, tepeye... Bütün kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. Tabii insan bunu görünce iftihar ediyor. Rabbim bizlere bunu nasip etti. Bugünlere ulaştık. Fiyatını şimdiden sormaya başladılar. Biz de aceleci olmayalım diyoruz. Togg satışa sunulduğunda rebkabetçi olacak. Piyasaya çıktığında kendi sınıfındaki araçlarla fiyat anlamında rekabet edebilecek. İş insanlarımızla değerlendirmemizi yapacağız. Mart ayında oturup onlarla konuşup fiyat tespitimizi yapacağız. Tabii bir elektirikli araç var önümüzde. Bunu teşvik etmek, halkımıızı sevdirmek bizim için önemli.

  

Murat Kurum'dan İmamoğlu'na 'para kulesi' göndermesi: Milletin parasıyla CHP, dizayn... Haberi Görüntüle

SÜRÜŞ DENEYİMİNİ ANLATTI

İlham Aliyev'den teklif geldi. 2 araba o istedi. 1 tanesi ben makam aracı olarak kullanacağım 1 tanesi de daireye alacağım dedi. Rengi konuşmadık. Ancak bugünkü telefon görüşmesinde bu teklifini iletti. Araç olduğu yerde dönüyor. Ama döndüğünün farkında değisin. Bizim hanım o noktada şaşırdı. Orada aşırı süratli gitmedik ancak daha önce bir test yapmıştım o testte 160 km/h'a çıkmıştım. Honda ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar. Şu anda o iki beyin Togg'u kumanda ediyorlar. Ellerine sağlık 1300 kişi. Yakında eleman sayısı artacak. 4.8 saniyeden 0'dan 100 km/h'ye ulaşabiliyor. O kadar seri.

Berk Göktaş 5 milyon TL'lik soruyu bildi mi? Kim Milyoner... Haberi Görüntüle

VERGİ ORANINI AÇIKLADI

2022'nin temmuz ayı ile birlikte ÖTV indirimi yapılmıştı elektrikli araçlara. Motor gücü 160 kw geçmeyen ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz. Biz vatandaşımıza seçenekler sunuyoruz. Renklere de bir tane eksik vardı o da yeşil rengiydi. Yeşilin olmadığı bir çeşit olamaz. Çünkü Türkiye yeşiller ülkesi. Eşim refikam Emine Hanım'a sorduk o da kırmızı dedi.

Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE YANIT

Ben bu zatı muhatap almaktan utandım ancak onda utanma yok. Ortağı da öyle. Fabrika nerede? diyor. İşte fabrika. Otomobil nerede? diyor. İşte otomobil. Muhalif liderlerden de açılışa katılanlar vardı. Her ne kadar ikisi gelmediyse de ortağın bir elemanı oradaydı. Muhalif medyadan da orada olup takip edenler vardı. Şimdi çıkıp "Üretemezsiniz demedik, satamazsınız dedik" diyorlar. Aslında bunların hepsine verecek cevabımız var ama buna zamanımız yok. Eline diline dursun bu kadar fabrika açtık. Okullar, hastaneler inşa ettik. Kendisi SSK'da genel müdürken ölüleri rehine aldılar. Ölenler o feryat ederek kan revan içersinde kalan çocuğu hiç unutamıyorum. Sen busun. Şimdi diyor ki bu kadar para ödeyeceksin. Bak öğren ben ekonomistim. Şimdi milli bütçeye en ufak yük olmadan eser ortaya çıkıyor. Hasta sayısında yüklenici firma rakama ulaştı ulaştı, ulaşmadığında aradaki farkı veriyorsun. Aynı şey yollarda.

Kaftancıoğlu'ndan 'para sayma' rezaletini kendisine yıkmaya çalışan değişimcilere tepki: Adresi... Haberi Görüntüle

"BÜTÇEYE EN UFAK YÜK OLMUYOR"

Bizim şu anda yapı işlet devret ile üretilen eserlerin toplam bedelini ortaya koysan bunlara faiz ödemeye kalksan altından kalkamazdın. Ama şimdi milli bütçeye en ufak yük olmuyor. Eser ortaya çıkıyor. Taahhüt edilenden eksik olursa aradaki farkı veriyorsa. Bunların faiz hesaplarını masaya yatırdığın zaman çok daha karlısın devlet olarak.

ADIYAMAN seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Adıyaman'da hangi parti... Haberi Görüntüle

TAHIL KRİZİ SÜRECİNİ ANLATTI

Her ikisiyle de görüşmeyi arzu ettiğimiz anda aradığımzda 24 saat geçmeden görüşüryoruz. Onlardan aldığımız bilgilerle, bir digeriye durumu müzakere etme fırsatı buluyoruz. Şu ana kadar ne Sayın Zelenski'den ne de Sayın Putin'den olumsuz dönüş aldık. Bize hep olumlu yaklaştılar. Bizlerden talepleri oldu. Biz de o taleplere olumlu yaklaştık.

LGS sınavında adaylar kendi okullarında mı sınava girecek 2024? LGS'ye... Haberi Görüntüle

"DÜN ARADIK, BUGÜN KORİDORU AÇTILAR"

Rusya gibi devletin başına siz olumsuz durumlar sergilerseniz o da kendi tavrını kendini ezdirmeden koyacaktır. Size bir lider olarak saldırılsa bunu kabul etmezsiniz. Sayın Putin'in yaptığı bu. Aynı durumda kendisiyle bunları konuşurken bu yaklaşımlarımı da gördüğü için S-400 konusunda da yaklaşımımızı gördüğü için kendisi sağolsun dün aradım bugün de tahıl koridorunu açtılar. Gübreyi de açalım dedik. Dedi ki örneğin Cubuti, Somali, Sudan... İlk etapta buralara tahıl naklini yapalım. Biz bu işi planlayacağız.

Sosyal medyadan tepki yağınca geri adım attı! CHP'li belediye başkan... Haberi Görüntüle

"HERKES ÖYLE LİDER OLAMIYOR"

Kişisel ilişkiler diplomaside en önemli netice getirici adımlardır. Bunlar olmazsa netice alamazsınız. Biz sayın Putin ile bunları konuştuk. Biz bunun adına lider diplomasisi diyoruz. Herkes öyle lider olamıyor. Her şeyden önce diplomasisini başarmak çok çok önemli. Biz dün Olaf Scholz ve Putin ile görüştük.

Yardım ederken bile reklam peşindeler! CHP'li isimden trafik kazası geçiren... Haberi Görüntüle

SİNOP'A NÜKLEER SANTRAL

Almanya yenilebilir enerjiye geçeceğiz demişti. Nükleer enerjilerimiz devrede tutma gayreti içersindeyiz dediler. Kömür santralini kapatıyoruz dediler. Dedim ki yanlış yapıyorsunuz. Doğal gaz kriziyle birlikte Almanya yeniden termik santralle döndü. Biz ise hepsini yapıyoruz. Bizde hem termik santralimiz var hem 2023'ün sonlarında Akkuyu Nükleer Santrali'ni açacağız. Sinop'ta yeni bir 4 üniteli nükleer santral açacağız. Bunların her birinden yüzde 10 enerji temini sağlayacağız. Akkuyu bize 4800 megawatt enerji sağlayacak.

Adem Albayrak kimdir? Yargıtay Başkanvekili Adem Albayrak nereli? Haberi Görüntüle

"SSK'YI YÖNETEMEYEN CAHİL, TÜRKİYEYİ Mİ YÖNETECEK?"

SSK'yı yönetemen bir cahil kalkıp koskaca Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl yönetecek. Elinde büyükeşehir belediyeleri var. Ne yapıyorlar orada? Çok yalancı bunlar. Ben belediye başkanıyken Tuzla ileri biyolojik tesisi kurduk. Şimdi buranın açılışını yaptılar. Bunlar izan, insaf yok maalesef.

2024 MANİSA-SOMA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Soma'da hangi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN YENİ GAZ MERKEZİ TRAKYA

Gaz merkeziyle ilgili olarak sayın Putin ile yaptığımız görüşmeden Enerji Bakanlığımız kapsamlı bir çalışmayı yapıyorlar. En yakın merkez olarak şu an itibarıyla Trakya bölgesi görülüyor ve oradan çıkış ve Avrupa'ya dağıtımını yapmak mümkün olacak. Arkadaşlarımız çalışmaları başlattı. Zaten biz uzun zamandır enerji merkezi olma yolunda adım atıyoruz. Merkez olmak için tek kaynak yeterli olmaz. Bunu dağıtmak gerek.

İBB Başkanı İmamoğlu, para sayma görüntülerini soran gazeteciye cevap veremedi:... Haberi Görüntüle

"SONDAJ GEMİLERİNİ ALIRKEN KÂR ETTİK"

Karadeniz'deki gaz keşfi bize ayrı güç katacak. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de ne sismik araştırma gemisi ne de sondaj gemisi vardı. Berat Bey'in enerji bakanlığı döneminde ilk sismik ve sondaj gemilerinin alımı yapıldı. Biz bu gemileri alırken kar ettik. Arka arkaya dördüncü sondaj gemileri aldındı. Bu gemiler son teknoloji ile donatılmış yaşlı olmayan gemiler.

Tuna 1 kuyusundaki çalışmalar önem arz ediyor. Karadeniz'de Sakarya önem arz ediyor. TANAP ve Maki Akım bütünleşiyor. 520 milyar metreküplük bir keşifimiz var. Bunu 2023'e yetiştermek için ekiplerimiz yoğun bir çalışma içinde. Sondaj gemileriz Kanuni ve Yavuz eş zamanlı çalışıyor. İlk etapta 10 kuyu açacağız.

Selçuk Bayraktar rakamları duyurdu: 'Yine, yeni, yeniden rekor kırdık' Haberi Görüntüle

FİNCANCI'NIN TSK İFTİRASINA YANIT

Amerika'daki 8 saat ortadan kayboluşunun gizemini yavaş yavaş aydınlığa kavuşturuyor. Orada kendisine ezberletilenleri söylüyor. Siyasi hayatı yalan, şaibe, iftira ve çarklarla dolu Bay Kemal ülkesine ben Atatürk'ün partisiyim diyerek gizlemeye çalışıyor. Bizim silahlı kuvvetlerimize hakaret ettiler. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti devletini uyuşturucu kaçakçılığı ile cari açığı kapattığı iftirasını attılar. Böyle densizlik olur mu? Biz terörle mücadele ediyoruz. Yaptığımız yatırımlar ortada. Utanmadan bu iftirayı atıyor. Varsa elinde bir delil çıkarsan bunu konuşursun. Yüzlerce insan uyuşturucudan içeride. Sen şimdi uyuşturucu baronlarına zemin açıyorsun. Senin içinde içenler var. Onlar ortada. AK Parti iktidarına bu yakıştırmayı yapamazsın. Güneydoğu'da yaptığımız mücadele hep uyuşturucu kaçakçılığı ile.

Deniz seferlerine fırtına engeli! İşte iptal edilen o seferler... Haberi Görüntüle

"YAKINDA ZİLLET İTTİFAKI DAĞILACAK"

Bunlar Millet İttifakı diyerek millete ihanet ediyorlar. Onun adı millet değil illet ya da zillet. Bizim ise 'cumhur'dan kaynaklanarak Cumhur İttifakı. Yakında o zillet ittifakı dağılacak. Ömrü fazla değil onların. Bir kere renkleri başka bunların. Ama Cumhur İttifakı olarak bizim böyle bir derdimiz yok. Türkiye Yüzyılında sayın Bahçeli ile beraberiz, Togg'un açılışında beraberiz ve beraber de seçime gireceğiz. Cumartesi Gaziantep'te açılışlar yapacağız, ayrıca kadınlar ve gençlerle bir program yapacağız.

8 ve 12. sınıfların 2. yazılı sınav tarihleri değişti! 8... Haberi Görüntüle

CHP'NİN MAHKEME BASKININA TEPKİ: DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALI

Bunlar ahlaksızlığıni kanun tanımazlığın hukuk devletini hiçe saymanın en büyük örnekleridir. Bey Kemal bunları savunuyor. Çünkü o da aynı karaktere sahip. Bunlar cibiliyet itibariyle sıkıntılı. Adalet Bakanlığı gerekli tahkikatı yapıyor. Bunların dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor. Atatürk'ün partisi diyerek Atatürk'ün ruhu da sızlattı bunlar. Herhalde Atatürk şu anda sağ olmuş olsaydı bunları kapının önüne koyardı. Ama Bay Kemal de bu karakter ve hukuk anlayışı yok. Biz bunun gereğini yargıya bırakıyoruz. Genel başkanı hakim ve savcıları tehdit ederse, milletvekili de böyle yapar.

SİNOP SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

"AİLE YAPISINI BOZMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL"

Güçlü milletler güçlü ailelerden teşekkül eder. Biz bir defa kadim medeniyetimiz bir gereği olarak güçlü ailelerden oluşan bir milletiz. Bu milletin aile yapısını bozmaki leke sürmek kimsenin haddine değildir. Onun için Cumhur İttifakı olarak ailenin saygnlığını ortaya koyacağız. Aile yapımızı her türlü sapkınlıktan koruyacağız. Vatandaşlarımız yürüyüşlerle haklı taleplerini dile getirdiler.

2024 KAHRAMANMARAŞ-ELBİSTAN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Elbistan'da hangi... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI

1 metrekarelik bez parçası öyle mi Bay Kemal. Şimdi bu ara başörtülü bayanları alıp onlara rozet takıyor. Bu seçimde birkaç başörütlü aday da çıkarırsa hiç şaşırmayın. Anayasa değişkliği yapalım kaçma. Bu değişiklşi bu işi sağlama bağlayalım. Arkadaşlara gidin hepsini ziyaret edin, alın bilgileri dedik.

İsrail hesap verecek! Ankara Tel Aviv ateş hattı! Katz'ın skandal... Haberi Görüntüle

"TAKİYE MALZEMESİ OLMAKTAN KURTARACAĞIZ"

Sayın Ecevit'in Merve Kavakçı'yı Meclis'ten atmak için yaptığı konuşmayı gördük biz. 'Şu kadına haddini bildirin' diyen bu değil miydi. Başörtüsü ve aile ile ilgili anaysa teklifimiz Meclis'e sevk edilme aşamasına geldi. Başörtüsünü CHP'nin takiye siyasetine malzeme olmasından kurtaracağız. Netice aldık aldık, alamazsak refarandumu konuşmamız lazım. Bakalım millet ne diyecek.

AK Parti Sultanbeyli BB adayı Ali Tombaş: En yüksek oyu... Haberi Görüntüle

"TAYFUN TESTİ YUNANLARI ÇILDIRTTI!" YENİ FÜZELER İÇİN MÜJDE VERDİ

Son uzun menzilli füze testimiz savunma sanayimizin geldiği yeri göstermesi açısında çok önemli. Son yaptığımız Tayfun testi Yunanları çıldırttı. Devam eden bir süreçte onun mesafisini 561 km'den daha da uzatmak istiyoruz. Atina bunun menzili içerisinde diye Yunanları ürkütmeye başladı. Cenk ve Gezgin gibi daha nicelerinin müjdelerini zamanı geldiğinde vereceğiz. Bun içerinde ve dılşarıdan engellemelere rağmen savunma sanayimizi buralara getirdik. 2023 yılında milli muharip uçak hangardan çıkacak. Hürjet, Kızılelma şu anda hızla devam ediyor.

Sahibinden.com çöktü mü? 2024 Sahibinden hacklendi mi? Sahibinden'e neden giremiyorum? Haberi Görüntüle

"YUNANİSTAN AKLINI BAŞINA ALMALI"

Yunanistan son dönemde Türkiye'ye yönelik izlediği tutumu kabul etmek mümkün değil. Biz de sessiz ve tepkisiz kalamayız. Laf üretmek yerine biz iş üreteceğiz. Yunanistan'ın aklını başına alması gerekiyor. Tahrik ve provokasyonlarla bir yere varamayacaklarını öğrenmeleri lazım.

Survivor Yunus Emre'nin eşi düşük mü yaptı? 2024 Yunus Emre'nin... Haberi Görüntüle

FAİZ MÜJDESİ: TEK HANELİ RAKAMLARA ÇEKİYORUZ

Bizde de istimatini kaybetmiş olanlar var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorlar. Koalisyon hükümetlerinin dönemleri parlamenter sistemin uygulandığı dönemlerdi. O dönemlerde istikrar yoktu. Biz başkanlık sistemine geçine Türkiye'ye istikrar geldi. Sağlıklı bir ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz. Bizim 5 başlığımız var. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme... Türkiye tarihinin en büyük büyüme dönemlerini yaşıyor. Bu konuda yarışma halindeyiz. Enflasyonu yıl başından sonra konuşacağız. Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz. Yatırımda kamu bankalarımız teşvik edici olacaklar. Yatırımda başarılı olacağız ki istihdam artsın.

4 ilde 3 organize suç örgütü çökertildi: 22 gözaltı Haberi Görüntüle

"BELİRSİZLİKLERE HAZIRLANDIK"

Örneğin istihdamda ciddi bir sıçramayı yakaladık. Yarıtımla bu daha da artacak. İstihdamla birlikte üretim de artacak. Üretim ihracatı tahrik edecek. İhracatla birlikte cari fazla yoluyla büyüme. Bizim cari açığımız petrolden kaynaklanıyor. Putin ile yaptığımı görüşmelerde fiyat politikalarında daha olumlu adımlar atabileceğiz. Başkanlık sisteminde siyasi istiktar var, hızlı karar alma var, erkler arasında denge denetleme imk anı var. Bu kazanımlar bizim çok işimize yaradı. Krizleri yönetirsiniz, belirsizlikleri yönetemezsiniz. Belirsizliklere hazırlık yapmanız gerekir. Biz belirsizliklere hazırlandık, güçlüyüz, rahat konuşuyoruz.

Van'da eğitime kar engeli: Okullar 1 gün tatil edildi Haberi Görüntüle

İSRAİL İLE NORMALLEŞME SÜRECEK

İsrail ile ilişkilerimizi seçim sonuçları ne olursa olsun ilişkilerimizi normalleştirmeyi sürdürmeyi istiyoruz. Büyükelçi atama kararı karşılıklı olarak açıklamıştık. Karşılıklı temaslar ilişkileri tüm alanlarda ilerletme düşüncemizi koruyoruz.

Teröre BOZDOĞAN darbesi! 15 ilde 139 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

İLK İŞ YERİM" BAŞVURU TARİHİ UZATILIYOR

Şuanda açıklanmış olan dev bir proje. Kuradan arsaları alanlar evlerini yapacaklar. Seçimden sonra da yeni bir hızla Türkiye Yüzyılına ayrı bir güç katacağız. 7 Kasım'da sona erecek arsa ve iş yeri başvurularımızın süresini inşallah 15 Kasım'a kadar uzatıyoruz.

Buse Terim neden boşandı? Buse Terim ile Volkan Bahçekapılı neden... Haberi Görüntüle

BLOKZİNCİR KONUSUNDA HANGİ ADIMLAR ATILACAK?

Kripto para alanındaki gelişmeler, blokzincir teknolojisindeki yenilikleri karşımıza çıkardı. Biz bu yeniliğe kayıtsız kalamazdık. Geçen hafta İstanbul'da geniş katılımlı bir heyete konuşmam oldu. Bunla ilgili çalışmaları sempozyum paneller ile geliştirelim dedik. Elon Musk ile 1 senedir görüşemedik. Bu ara Twitter ile uğraştığı için olabilir.

Dünya basını Murat Kurum'un vaatlerini yazdı: Teslim etme sözü verdi! Haberi Görüntüle

"100 YILIN İŞİNİ 20 YILA SIĞDIRDIK"

AK Parti Türkiye'ye 20 yıl iktidarda kalma rekorunu kırdırdı. Şu anda bunu Avrupa Birliği'nde yaşayan liderler kalmadı. Biz kendileriyle farklı mecralarda görüşme fırsatı buluyoruz. Bizimle birlikte yürüyen, bu süreç içerisinde bizimle olan dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin hizmetine sunduğumuz her bir eserin ayrı bir anısı var. Yüz yılın işini biz 20 yıla sığdırdık. Hastanelerimizde şifa kaynağı olduk. Yollar ile uzakları yakın ettik. Konutlarla milletimize çatı olduk. İstihdam projelerimizde işsize iş olduk. Sosyal destek projesiyle fakir fukaraya aş olduk. 20 yıldır gülmeyen yüzleri güldürdük. Yaptığımız eserleri anlatmaya vakit yetmez.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading