Yandex Metrica

Son dakika: Erdoğan açıkladı! ABD Başkanı Joe Biden ile NATO Zirvesi'nde görüşecek

Son dakika: Erdoğan açıkladı! ABD Başkanı Joe Biden ile NATO Zirvesi'nde görüşecek

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için İspanya'nın başkenti Madrid'de... Erdoğan burada ABD Başkanı Joe Biden'la da görüşecek.

Gündem

23.01.2024, 19:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'de hareketinden önce açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Bu sabah sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de olabilir dedik." dedi.

Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre iki lider çeşitli konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 

Telefon görüşmesinde Türkiye-ABD ilişkilerine dair hususlar ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan ve Biden görüşmede ayrıca Madrid'de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı öncesinde zirve gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY: TARİHİ KARARLAR ALINACAK  

İki lider İspanya'nın başkenti Madrid'deki NATO Zirvesi'nde ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Sözkonusu temas uzun süredir telefonla ya da doğrudan bir görüşme yapmayan Erdoğan ile Biden arasındaki ilk yüzyüze görüşme olacak.  

Madrid programı Beyaz Saray tarafından da doğrulandı. NATO Zirvesi'ne ilişkin açıklama yayınlayan Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın bu zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceğini duyurdu. Ayrıca Biden'ın Erdoğan'ı Madrid'deki zirvede görmek için sabırsızlandığı da ifade edildi.

Açıklamada, “Madrid’deki zirvede liderler ittifakı kolektif güvenlik ve savunma alanlarında güçlendirecek tarihi kararlar alacaktır” denildi.

Bayram diplomasisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik telefon görüşmesi Bayram diplomasisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik telefon görüşmesi Haberi Görüntüle

TC-TRK UÇAĞI: REPUBLIC OF TÜRKİYE

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'TC-TRK' uçağıyla İspanya'ya hareket etti. Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da İspanya'ya gitti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu uçaktaki 'Republic of Turkey' yazısının 'Republic of Türkiye' olarak değiştirildiği görüldü.

Son dakika... Türk Hava Yolları İstanbul-Tahran ve İstanbul-İsfahan uçaklarını Türk hava sahasından çıkmadan geri çağırdı Son dakika... Türk Hava Yolları İstanbul-Tahran ve İstanbul-İsfahan uçaklarını Türk... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MADRİD'DE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'de Madrid-Torrejon de Ardoz Askeri Havalimanı’na indi.


 


Loading