Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika... Emine Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu

Son dakika... Emine Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda ilk kez düzenlenecek '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' özel oturumunda konuştu.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Özel Oturumu'nda konuşma gerçekleştirdi. 

MSB görüntüleri paylaştı: 39 terör hedefi böyle imha edildi Haberi Görüntüle

"ORTAK EVİMİZ DÜNYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"

İşte Emine Erdoğan'ın BM'deki konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde; Kıymetli delegeler, sizleri Türk halkının dostluk ve kardeşlik duygularıyla selamlıyorum.

Bugün burada, '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' vesilesiyle, bir aradayız. Birleşmiş Milletler çatısı altında, insanlığın geleceği adına, güzel bir niyetle buluşmuş olmaktan, son derece mutluyum. Bu birlikteliğin, tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Türkiye'de başlattığımız sıfır atık projesini, küresel bir harekete dönüştürme yolunda bu tarih, inanıyorum ki, 'ortak evimiz dünya' için, çok önemli bir adım olacaktır. Başta Sayın Genel Sekreter olmak üzere, eş-sunucu 105 ülkenin temsilcisine, işbirliklerinden dolayı, yürekten teşekkür ediyorum.

Survivor Yunus Emre'nin eşi düşük mü yaptı? 2024 Yunus Emre'nin... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN YANINDA OLAN TÜM DOST ÜLKELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sözlerime başlarken, 6 Şubat sabahı ülkemizde meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan depremlerde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, rahmetle anıyorum. 11 ilimizi ve yaklaşık 15 milyon insanımızı etkileyen deprem sürecinde, dünyanın dört bir köşesinden gelen dost yardımlar, milletimiz için, önemli bir teselli kaynağı olmuştur. Arama-kurtarma ekipleri göndererek, insani yardım imkanlarını seferber eden, dua ve iyi dileklerini paylaşarak, türkiye'nin yanında olan tüm dost ülkelere, şahsım ve türk halkı adına, teşekkür ediyorum.

Türkiye'nin konuştuğu para kulesi trafiğinde skandal savunma: Valizde 20 bin... Haberi Görüntüle

"İNSAN KENDİSİNE BAHŞEDİLEN KAYNAKLARI HOYRATÇA TÜKETMEYE BAŞLADI"

Sayın Genel Sekreter, kıymetli delegeler... Bütün inançların ve yaşam felsefelerinin temelinde, esas olan bir unsur var; o da, yeryüzünün bir denge ve ölçü içinde, derin bağlarla birbirine bağlı olmasıdır. Afrika çöllerindeki kumlar, amazon ormanlarındaki hayatın kaynağıdır. Gökyüzünde göç eden kırlangıçlar ile su altındaki mercan resifleri arasında, görünmeyen bağlar vardır. İşte bizler de, bu muhteşem mozaiğin bir parçasıyız. Milyonlarca canlı türüne ev sahipliği yapan yeryüzüne karşı, bizden beklenen ise, onun işleyişine saygı duymamızdır. Ancak ne yazık ki, son iki yüzyıldır bu anlayışı kaybettik.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading