banner2

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü!

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsveç’in NATO üyeliği, Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreçleri, F-16 satın alımı ve modernizasyonu ile Ukrayna tahıl anlaşması konuları ele alındı..

Gündem 08.06.2023, 09:32 08.06.2023, 10:38
Abone ol
Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede İsveç'in NATO üyeliği, Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreçleri, F-16 satın alımı ve modernizasyonu ile Ukrayna tahıl anlaşması konuları masaya yatırıldı. 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ ORTAK GÜNDEM MADDELERİ KONUŞULDU

Görüşmeyle ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edilerek, "Blinken, Bakan Fidan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik etmiştir. Görüşmede ayrıca, İsveç’in NATO üyeliği, Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreçleri, F-16 satın alımı ve modernizasyonu ile Ukrayna tahıl anlaşması konuları ele alınmıştır. Her iki bakan, iki ülke arasında ortak gündem konularını ele almak üzere en kısa süre zarfında tekrar görüşme iradelerini vurgulamışlardır" denildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!