Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan kritik NATO açıklaması: Yazılı mutabakat istiyoruz

Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan kritik NATO açıklaması: Yazılı mutabakat istiyoruz

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-16 sürecinin normal seyrinde ilerlediğini, NATO ile ilgili konuların bu gündemin dışında olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili olarak "Somut adım atabiliriz dediler, yazılı mutabakat istiyoruz" ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:18

Resmi temaslar için İsrail'e oradan da Filistin'e geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İstanbullunun parası ile arsa almışlar! Fatih Keleş'in Ekrem İmamoğlu'nun babası... Haberi Görüntüle

'YAZILI MUTABAKAT İSTİYORUZ'

İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecine ilişkin konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Finlandiya ve İsveç heyet göndermek istedi. Cumhurbaşkanımız da 'Bizim her zaman önceliğimiz diplomasidir' diyerek bu teklifi kabul etti. Heyet bugün Ankara'ya inecek, yarın da görüşme olacak. Ankara'daki heyet bugün kendi içinde bir değerlendirme yapacak. Taleplerimiz ne, PYD YPG nasıl bir örgüt, bunlara ilişkin belgeleri hazırlıyoruz. Savunma ile ilgili ambargoların kaldırılması taleplerimiz arasında olacak. Somut adımlar bekliyoruz temennilerle ilerleyemeyiz. İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli, somut adım için yazılı mutabakat istiyoruz" ifadelerini kullandı.

31 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler bedava mı? Seçim günü İETT... Haberi Görüntüle

 'NATO'NUN DAHİL OLDUĞU BİR TOPLANTI SÖZ KONUSU'

Çavuşoğlu, NATO genel sekreterinin de katılacağı 4'lü bir toplantı da yapılabileceğini belirtti.  Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg 'den böyle bir teklif geldiğini belirtti.


Loading