Yandex Metrica

Son dakika: Depremden etkilenen Malatya'da bakanlardan önemli açıklama: İşimizi tamamlamadan gitmeyeceğiz

Son dakika: Depremden etkilenen Malatya'da bakanlardan önemli açıklama: İşimizi tamamlamadan gitmeyeceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, depremin vurduğu Malatya'da önemli açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında, kira yardımının 3 bin liraya çıktığını, 15 bin lira da taşınma yardımı alacaklarını belirtti.

Gündem

04.02.2024, 10:53

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, depremden etkilenen Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamada bulundu. 

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar; 

Ağır hasarlı binalara asla girilmemeli ve eşya alınmamalı.

Özellikle ev sahibi olanlara 5 bin kira, 15 bin taşınma yardımı yapılacak. Kiracılar için de 2 bin liraydı,sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 3 bin liraya çıktı, 15 bin lira da taşınma yardımı alacaklar. Eğer ev bulamazlarsa konteyner kentlere kimler gelebilecek? Ev bulamayanlar konteyner kentlere yerleşebilir.

Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri mi olacak? Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri... Haberi Görüntüle

İŞİMİZİ TAMAMLAMADAN BURADAN GİTMEYECEĞİZ

Temel mantığımız şudur: Çok büyük biri afet oldu. Kimseyi dışarıda bırakmayacağımız, kuşatacağımız adımları hep beraber atıp şartları buna göre oluşturuyoruz. Burada işimizi tamamlamadan, Malatya'da insanları huzurlu bir şekilde, evi işi dükkanı tarlasıyla dört dörtlük yapmadan deprem bölgelerinden çıkmamız mümkün değildir. Daha önceki afetlerde de yaptık, burada da yapacağız.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar; 

Az önce hep birlikte hasar tespit durumlarını, yeni Malatyamıza ilişkin kararlarımızı istişare ettik. Buradaki kültürel demografik yapı neyse hepsini içine alan çalışmalarımızı başlatıyoruz. Elazığlı Malatyalı kardeşlerimiz yapmış oldukları çalışmaları Sivrice depremlerinde şahit oldular, verdiğimiz sözleri tuttuk. 

Şevval Sam'ın sevgilisi Cem Topçuoğlu kimdir? Şevval Şam'ın yeni sevgilisi kim? Şevval Sam'ın sevgilisi Cem Topçuoğlu kimdir? Şevval Şam'ın yeni sevgilisi... Haberi Görüntüle

HASAR TESPİTİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Söz verdiğimiz gibi burada da konutlarımızı 1 yıl içerisinde etap etap teslim edeceğimizi sizlerle yine paylaşmak isterim. Bugüne kadar 4 milyon 658 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 316 bin binanın incelenmesi tamamlanmıştır. Ağır hasarlı binalar yıkılacak. Malatya’da ise %80 hasar tespit seviyesine gelmiştir.

Yeni Malatya'yı en güvenli, en sağlam en yeşil haliyle çocuklarıma geleceğimize teslim edeceğiz. Yeni yapılan binalarda zemin artı 3-4 katı geçmeyecek, altında dükkan olmayacak.

KPSS şartsız hastane personel alımı şartları neler, ne zaman 2024? KPSS şartsız hastane personel alımı şartları neler, ne zaman 2024? Haberi Görüntüle

GEÇİCİ İŞ YERLERİ KURULACAK 

Vatandaşımızın, esnafımızın mağdur olmaması adına geçici barınma alanları kurduğumuz gibi esnaflarımız için de geçici işyeri kurulumu AFAD koordinasyonunda kurulacak. Şehir yaşayacak, esnafımız ticari faaliyetlerini sürdürecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading