Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı'na hakaret cezasız kalmadı! Sedef Kabaş ve TELE1'e tazminat cezası

Son dakika: Cumhurbaşkanı'na hakaret cezasız kalmadı! Sedef Kabaş ve TELE1'e tazminat cezası

Cumhurbaşkanlığına hakaret suçundan yargılanan TELE1'e 25 bin TL, Sedef Kabaş'a ise 35 bin TL tazminat cezası verildi.

Gündem

20.02.2024, 08:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret cezasız kalmadı. Ocak ayında katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Ömer Faruk Karagüzel ve Ferah Yıldız tarafından dava açılmıştı. 

Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET CEZASIZ KALMADI 

Dava dilekçesinde, Sedef Kabaş'ın, televizyon programındaki ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik ağır hakaret ve iftirada bulunduğu belirtildi.

Kabaş'ın, düşüncelerini ifade etme, eleştiri hak ve görev sınırlarının ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ifadelerle Erdoğan'ı karalamaya yönelik mesnetsiz ithamlarının kabul edilmesinin ve hoş görülmesinin hukuken mümkün olmadığı vurgulanan dilekçede, Erdoğan'ın, kendisini yıpratmaya yönelik bu paylaşımlarla toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakıldığı kaydedildi.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti'den neden istifa etti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ... Haberi Görüntüle

35 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK 

Söz konusu dilekçede davanın kabulüne karar verildi. Davanın kabulüne karar veren İstanbul 41. Asliye Hukuk Mahkemesi, dosyayı karara bağladı.

Mahkeme, davalı Sedef Kabaş'ın, 35 bin liralık manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ödemesine karar verdi.

Kabaş, olay tarihinde kullandığı ifadeler nedeniyle açılan ceza davasından da "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading