Yandex Metrica

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da: 10 anlaşma imzaladık

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da: 10 anlaşma imzaladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Özbekistan’daki Türk Enerji Yatırımlarının Çevrimiçi Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Buradaki tören sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bugün 10 anlaşma imzalandı. Hedeflerimiz daha kolay ulaşacağımızı sanıyorum." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Özbekistan’daki Türk Enerji Yatırımlarının Çevrimiçi Açılış ve Temel Atma Töreni’ninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kapsamlı stratejik ortağı, dost ve kardeş Özbekistan'ın yanında olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, Özbekistan ziyareti kapsamında Kök Saray'da düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, geçen hafta kutlanan Nevruz Bayramı'nı tebrik etti.

MİT'ten İstanbul'da DHKP-C operasyonu! Örgütün sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı MİT'ten İstanbul'da DHKP-C operasyonu! Örgütün sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı Haberi Görüntüle

"ATA YURDUNDA BULUNMAKTAN BAHTİYARLIK DUYDUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle: 

Cumartesi günü kavuşma şerefine nail olacağımız mübarek ramazan ayının ülkelerimize, Türk dünyasına ve İslam alemine bereket, barış, huzur getirmesini Rabb'imden niyaz ediyorum.

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısı vesilesiyle ata yurdunda bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duydum.

Bu sene aynı zamanda diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 30. yılını idrak etmekteyiz. Özbekistan'ın bağımsızlığını tanıyan ve Özbekistan'da büyükelçilik açan ilk ülke olmanın haklı gururunu her daim yaşıyoruz. Değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Sayın Mirziyoyev'in 'Yengi Özbekistan' şiarıyla 6 yıldır kararlılıkla uyguladığı reformları takdirle izlemekteyiz.

1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan o baharat 1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan... Haberi Görüntüle

10 ANLAŞMA İMZALANDI

Özbekistan'ın bu sayede çok daha müreffeh bir konuma ulaştığını büyük bir memnuniyetle müşahede ediyorum. Kıymetli kardeşimin bahsettiği üzere, ilişkilerimizi kapsamlı stratejik ortaklık olarak tanımlama noktasında mutabık kaldık. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kapsamlı stratejik ortağı, dost ve kardeş Özbekistan'ın yanında olacaktır.

Bugün 10 anlaşma imzalandı. Hedeflerimiz daha kolay ulaşacağımızı sanıyorum.

Türk-Özbek üniversitenin kurulmasını önemsiyoruz.

TİKA aracılığıyla kalkındırma projerlerini arttırmayı sürdüreceğiz. 

Savunma sanayiinde imkanlarımızı paylaşmaya hazırız.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e orijinali Topkapı Sarayı'nda bulunan Ali Şir Nevai Külliyatı'nın özel tip basımını hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kök Sarayı'nın bahçesine Özbekistan-Türkiye Dostluk Ağacı dikimi gerçekleştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading