Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt mitingine bombalı tuzak!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt mitingine bombalı tuzak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'teki mitinginde bombalı tuzak kurulduğu ortaya çıktı. Miting için görevlendirilen bir polis memurunun aracın altına yerleştirilen patlayıcı düzeneği polisin dikkati sayesinde son anda fark edildi. Polisin dikkati suikastı de katliamı da önledi.

Gündem

23.01.2024, 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siiirt'teki mitinginde bomalı suikast girişimi yapıldıüı ortaya çıktı. Miting için görevlendirilen bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneği son anda fark edildi.

CHP'deki para kulesi trafiğinde yeni gelişme! Baş aktörlerden Ali Kılıç... Haberi Görüntüle

MIKNATISLI BOMBA DÜZENEĞİ

Polis memurunun aracının altındaki patlayıcıyı görmesiyle katliamın eşiğinden dönüldü. Konuyla ilgili Mardin Valiliği'nden açıklama geldi. Valilik aracın altında mıknatıslı bomba düzeneği olduğunu duyurdu.

DMM, bakan Şimşek'le ilgili o iddiayı yalanladı: 'Yapılan paylaşımlar dezenformasyondur' Haberi Görüntüle

ARACIN ALTINDA BOMBALI TUZAK

Teröristler, miting alanındaki güvenlik önlemlerini dikkate alarak çevre illerden görevlendirilen çevik kuvvet polislerini hedef olarak seçti. Sabah saatlerinde Mardin'den Siirt'teki mitinge görev için gidecek polis memurunun aracının altına gizlice uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştirildi.

21-22 Mart Ağrı'da okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

POLİS SON ANDA FARK ETTİ

Aracını muhtemelen miting alanı yakınlarına ya da emniyet müdürlüğünün kendilerine tahsis edeceği bir otoparka bırakacak olan polis memurları dışında, aracın bulunduğu yerde başka polisler de olacaktı. Ancak iki polis memurunun aracın altındaki patlayıcıları erken fark etmesi ile teröristlerin planı suya düştü.

İhbar üzerine olay yerine gelen TEM Büro Amirliği ve Bomba Uzmanı Ekiplerince patlayıcı düzenek imha edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araç üzerinde şüphelilere ait parmak izi taraması yaptı. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç kızı böyle teselli etti: Ağlama yahu bizi... Haberi Görüntüle

MARDİN VALİLİĞİNDEN İLK AÇIKLAMA YAPILDI

Konuya ilişkin Mardin Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt iline ziyareti sebebiyle çevre illerden takviye personel talep edilmesi üzerine görevlendirilen ilimiz Nusaybin ilçesi Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görevli polis memurunun ikamet adresinin önünde park ettiği özel şahsi aracına binip hareket etmesi sırasında aracının altında bir cisim fark etmesi üzerine aracını terk etmiş; gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yapılan çalışmalar neticesinde araç altına yerleştirilen cismin araç altı mıknatıslı bomba düzeneği olduğu tespit edilmiş ve düzenek çıkartılarak etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading