Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Erbakan ile görüşmesi sona erdi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Erbakan ile görüşmesi sona erdi

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'na geçtiğimiz günlerde dahil olan Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'la bir araya geldi. Erdoğan'ın bu ziyaretiyle alakalı tarihi detaylar da ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Türkiye, 14 Mayıs tarihinde sandık başına gidecek ve oy kullanacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada ''14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, ve Sinan Oğan aday olacak.'' dedi.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. HÜDA PAR da, seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve seçime AK Parti listelerinden gireceklerini duyurmuştu.

Kararın ardından açıklama yapan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını belirtti.

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

ERDOĞAN, ERBAKAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı'na katıldığını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya geldi. Beklenen görüşme saat 16:00'da başladı. Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşme yaklaşık olarak 50 dakika sürdü.

Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin duyurdu: Rakam konusunda uzlaşıldı Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin duyurdu: Rakam konusunda uzlaşıldı Haberi Görüntüle

TOKALAŞARAK POZ VERDİ

Erdoğan'ın bu ziyaretiyle alakalı tarihi detaylar da ortaya çıktı. Erdoğan ile Erbakan'ın görüşmesi öncesi iki liderler kamera karşısında tokalaşarak poz verdi.

BİLSEM BİLSEM "Bireysel değerlendirme randevunuz oluşturulmayacaktır" ne demek? BİLSEM ön değerlendirme... Haberi Görüntüle

TARİHİ BİNADA YILLAR SONRA İLK GÖRÜŞME

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova Erbakan-Erdoğan görüşmesine ilişkin şu detayları aktardı:

Bu görüşmeyle ilgili bir anekdot söylemek istiyorum. Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girdiği o bina çok tarihi bir bina, Refah Partisi’nin binasıydı orası. Yıllarca Necmettin Erbakan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Refah Partisi’nin binasıydı orası. Erdoğan da o yıllarda İstanbul İl Başkanı, ardından da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Refah Partisi’nden o binaya çok girip çıkıyordu.

Refah Partisi’ndeki o yenilikçiler hareketi başladıktan sonra Erdoğan yolunu ayırıp AK Parti’ye geçip Genel Başkanlığı’nı yürüttükten sonra bir daha oraya gitmedi diye hatırlıyorum. Dolayısıyla yıllar yılar sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın da o tarihi eski Refah Partisi’nin binasına bu kez Yeniden Refah Partisi logosunun altında ve bu kez Necmettin Erbakan yerine oğlu Fatih Erbakan ile el sıkışarak girmesi bence dikkat çekici, önemli bir detaydı diye eklemek istiyorum."

Liderlerin seçim sürecine dair konuları ele alması bekleniyor. Ayrıca deprem de liderlerin gündeminde olacak.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

FATİH ERBAKAN NE DEMİŞTİ?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere gireceğini ve cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini sonlandırdığını belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bu kararın alınmasında prensiplerimizin Cumhur İttifakı, AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmiş olması kadar Cumhur İttifakı'nın karşısındaki bloğun ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği çok önemli bir rol oynamıştır." 

İşte görüşmeden kareler;

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading