Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kosova Cumhurbaşkanı arasında kritik imzalar atıldı! Önemli açıklamalar...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kosova Cumhurbaşkanı arasında kritik imzalar atıldı! Önemli açıklamalar...

Gelen son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Kosova'nın NATO'ya alınmasına tam destek vereceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği'ne de sert tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 18:54

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye-Kosova arasındaki süreci etraflıca değerlendirme imkanımız oldu. Balkanlar ve Ukrayna başta olmak üzere bölgemizde yaşanan gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan konular Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan... Haberi Görüntüle

TÜRK FİRMALARINDAN KOSOVA'YA BÜYÜK YATIRIM

Kosova'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne atfettiğimiz değer malumdur. Kosova'yı tanıyan ilk ülkelerden biri olarak, ilk günden itibaren Kosovalı kardeşlerimize destek verdik. Türk firmaları Kosova'ya 400 milyon Euro'ya varan yatırım yaptı.

2019 yılında yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasıyla birlikte ticaret hacmimizde olumlu bir seyir yakalanmıştır. Ticaret hacmimiz salgına rağmen geçtiğimiz sene 600 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Salgının atlatılmasıyla bu rakamın daha da yükseleceğine inanıyorum.

Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan... Haberi Görüntüle

FETÖ'YLE MÜCADELE

Bölgemizdeki ve ötekimizdeki tüm aktörlerin, bölgesel barışı ve istikrarı öne çıkarması elzemdir. Türkiye'nin Kosova'nın tüm komşularıyla iyi ilişkiler geliştirmesini desteklemektedir. Bölgesel barış ve istikrar için elimizden gelen gayreti göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Görüşmemizde FETÖ'yle müşterek mücadelemizi de ele aldık. FETÖ'nün varlığının sonlandırılması önem arz ediyor. Değerli meslektaşıma atılmasını beklediğimiz adımlara dair haklı beklentimizi ifade ettim.

Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılacak mı? Vali Gül'den merak edilen soruya yanıt Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılacak mı? Vali Gül'den merak edilen... Haberi Görüntüle

"KOSOVA'NIN NATO'YA GİRME ZAMANI GELMİŞTİR"

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani'nin açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin halkı ve kurumlarına bize verdikleri destek için teşekkür etmek isitiyorum. Kosova'nın sesi çıkmadı uluslararası arenada. Türkiye bize bu konuda yardımcı olmuştur. Özellikle Başkan Erdoğan'ın bizzat verdiği desteği bugün tekrar hatırladık. Kosova ve Kosova halkı adına sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

Ukrayna'da olayları gördüğümüzde doğal olarak düşünüyoruz ki Kosova'nın NATO'ya girme zamanı gelmiştir. İki ülke arasındaki ilişkiler de çok değerledir. Aramızdaki yakın iş birliği daha da derinleşecek. Eğitim, sağlık, ekonomi olarak birçok alanda iş birliğimiz genişleyecek.

Pandemi döneminde Türkiye'nin Kosova'ya verdiği destek de çok önemliydi. Sayın Erdoğan'ın Ukrayna halkına vermiş olduğu desteği de takdir ediyorum. Bu durum kıtamız için çok zor bir durumdur. Rusya'nın amaçları bellidir. Rusya'nın amaçları sadece Ukrayna'ya yönelik değildir. Rusya Batı Balkanlar'da istikrarsızlık amaçlıyor. İstikrarsızlık içinde olan bir Balkan tüm ülkeler için sorun teşkil edecektir. Balkan ülkelerinin barışının bozulmasına izin vermemiz gerekiyor. Sırbistan, Rusya'dan destek alarak bu şekilde ilerlemeye çalışıyor. Belli ki Rusya'nın amaçları bu yöndedir. Bu konuda kararlı şekilde hareket etmemiz gerekiyor.

Bizim müttefiklerimiz bizi asla yalnız bırakmadı. Özellikle en önemli müttefikimiz Türkiye bize hiçbir zaman sırtını dönmemiştir. Aramızdaki iş birliğini daha fazla derinleştireceğiz.

SORU-CEVAP

CHP'de torpil furyasına tam gaz devam! Hak-hukuk-adalet söylemleri rafta kaldı: CHP’li vekilden ağabeyine makam koltuğu! CHP'de torpil furyasına tam gaz devam! Hak-hukuk-adalet söylemleri rafta kaldı:... Haberi Görüntüle

KOSOVA'NIN NATO'YA ÜYE OLMASI KONUSUNDA DESTEK OLACAK MISINIZ?

Bildiğiniz gibi Kosova'nın tanıması noktasında ilk adım ABD tarafından atılmıştı. İlk tanıyan ülke Amerika olmuştur. O zamanlar ben Başbakandım. Kabine toplantısınaydım. Haberi aldım. İkinci tanıyan ülke biz olduk. Ondan sonraki süreçte de Kosova'nın dünya genelinde tanınması için her türlü adımları attık. Başbakan dostlarımla, dış işleri bakanlarım da aynı şekilde muhataplarıyla çalışmalarını yaparak Kosova'nın tanıma sürecini hızlandırdı. NATO konusuna gelince. NATO'nun tabii önemli bir üyesi olarak Türkiye'nin bu konuda bir sorunu yok. Kosova'yı tanıma noktasında adımlarımızı atarız ve NATO'nun bir üyesi olarak da Kosova'yı tanırız.

TÜRKİYE'NİN AB'YE TAM ÜYELİĞİ KONUSUNDA OLUMLU BİR BEKLENTİNİZ VAR MI?

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş... Haberi Görüntüle

"AB'YE ÜYELİK TEPKİSİ: HALA NİYE ENDİŞE EDİYORSUNUZ"

Ukrayna ile ilgili bir gündem oluştu. Ve Ukrayna'yı AB'ye alma süreci. Biz kimseyi tabii AB'ye alın almayın, böyle bir gayretin içerisine girmeyiz. Biz kendimizden sorumluyuz. Fakat şu anda Ukrayna'yı AB'ye alma gayretlerini de doğrusu takdirle karşılıyoruz. Bu güzel bir gelişme. Bu AB üyelerine de ben diyorum ki Türkiye'yi niçin AB'ye almakta hala endişe ediyorsunuz, veya almıyorsunuz? NATO konusunda bizim duruşumuz zaten belli. Biz genişlemesine engel olan bir ülke değiliz. Tam aksine biz NATO'da da genişlemenin faydalı olacağını hep savunduk. Bugün de savunuyoruz.

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE İÇİN DE AYIN HASSASİYETİ GÖSTERİN"

Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz. Ama AB konusunda ben tekrar AB üyesi ülkelere diyorum ki, "Şu anda Ukrayna ile gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye içinde gösterin. Yoksa Türkiye'ye de birileri savaş açıp saldırdığı zaman mı Türkiye'yi gündeme alacaksınız? Türkiye ile savunma sanayi işbirliğinde yaklaşmayan, uzak duran, biz beraberiz, biz müttefikiz. Bize araç gereç mühimmat niye vermiyorsunuz? Bunlar samimi değiller. NATO üyeleri de , AB üyeleri de laf üretiyor. Aynen Ukrayna'nın başına gelen bu tür sıkıntıları, Zelenski konuşmasını yapıyor, ayakta alkışlıyor. Türkiye her zaman duruşunu koruyan bir ülke. Her zaman mazlumun, mağdurun yanında bir ülke. Çağrımız hem Rusya'ya hem Ukrayna'ya, bir önce ateşler kesilsin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading