Yandex Metrica

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'la görüştü! İşte ilk açıklamalar

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'la görüştü! İşte ilk açıklamalar

İspanya'nın başkenti Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme sona erdi. 1 saat 10 dakika süren görüşme öncesi iki liderde açıklamada bulundu. Biden, Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması ve İsveç ile Finlandiya'nın üyelikleri için Türkiye'ye teşekkür ederken, "F-16'ların Kongre'den geçmesi için gayret göstereceğim" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Biden, yapıcı ikili ilişkileri sürdürmeyi yineledi" denildi.

MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞI

Öte yandan,  Beyaz Saray kaynakları, görüşmeye ilişkin Biden'ın Erdoğan'a F-16 satışının Kongreden geçmesi için çalışacağını söylediğini aktardı.

Tokat'ta üst üste neden depremler meydana geldi? Uzman isimden dikkat çeken açıklama: Yeni bir fay hattı mı uyanıyor? Tokat'ta üst üste neden depremler meydana geldi? Uzman isimden dikkat... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Biden, toplantıda Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan ve kuzey ülkelerine NATO üyeliği yolunu açan 3'lü mutabakattan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Açıklamaya göre liderler toplantıda Ukrayna'nın Rus saldırganlığına karşı savunmasına verdikleri desteği tekrar dile getirdiler.

İki liderin de Ege Denizi ve Suriye'de istikrarı korumanın öneminden söz ettiği vurgulandı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre Biden, yapıcı ikili ilişkileri koruma konusundaki desteğini dile getirdi ve iki lider de Türkiye ile ABD arasındaki yakın temasların önemli olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna tahılının çıkarılması ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO başvuruları hakkında yaptıklarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'le görüşmesinde tahıl koridoruna ilişkin "Denge politikasıyla süreci çözme gayretindeyiz. Temennimiz odur ki bu denge politikasıyla netice alalım" dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden zirve kapsamında bir araya geldi. Kritik görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Toplantı öncesi kameraların karşısına geçen liderler önemli mesajlar verdi.

Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden Müge Anlı'ya çıktı, olay ne? Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Başbaşa görüşme öncesi ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO başvuruları hakkında yaptıklarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Biden, "Harika bir iş yapıyorsunuz. Size teşekkür etmek istiyorum." dedi.

DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu Haberi Görüntüle

"UKRAYNA SAVAŞINDA DENGE POLİTİKASI YÜRÜTÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Bu zirvede yarın da devam edecek çalışmalarımızla inanıyorum ki ülkelerimizle dolu dolu huzurla döneceğiz. NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna olayı, akaryakıtla ilgili gelişmeler ve bir an önce de hububat konusunda açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım. Ben de özellikle uzun bir aradan sonra sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Özellikle bu NATO Zirvesi, gündemi itibariyle güçlü bir zirve oldu. NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak atımlar da Rusya-Ukrayna sürecine de katkı verecektir. Ukrayna savaşında denge politikası yürütme gayretindeyiz. Diplomasiyle Ukrayna tahılını ülkeden çıkarmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'le görüşmesinde, "NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, geçen yıl ilk kez yüz yüze görüştükleri NATO Zirvesi'nin ardından bu yıl yine bir NATO Zirvesi'nde yüz yüze görüştü.

TSİ 18.55'te başlayan görüşmenin 1 saat sürdü.

Madrid'deki NATO zirvesine gitmek için Ankara'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bu sabah Sayın Biden ile de bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti, biz de 'olabilir' dedik" ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray da, "Biden'ın NATO Zirvesi'nde Erdoğan'ı görmeyi sabırsızlıkla beklediğini" açıklamıştı.

Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da kapanacak mı? Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da... Haberi Görüntüle

"TEKRAR BİR ARAYA GELMEKTEN MEMNUNUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, görüşme öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Tekrar bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Özellikle NATO Zirvesi gündemi itibarıyla yüklü bir zirve oldu.

Bu zirvede yarın da devam edecek çalışmalarımızla ülkemize dönme fırsatı bulacağız. NATO'nun güçlenmesine yönelik adımlarda özellikle Rusya-Ukrayna krizi ele alınacak. Temennimiz o ki Rusya-Ukrayna olayında hububat konusunda meydana gelen gelişmeler.

Bunun yanı sıra akaryakıtla ilgili gelişmeler. Bu konuda bizler denge politikasıyla süreci sürdürüyoruz. Temennimiz o ki, netice alırız, bir an önce hububat konusunda, şu anda bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading