Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır Anneleri ile buluştu!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır Anneleri ile buluştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dağa kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutan Diyarbakır anneleriyle bir araya geldi. Her fırsatta Diyarbakır Anneleri'nin davasına sahip çıkan ve hem HDP'ye hem de teröre net mesajlar veren Erdoğan'ı aileler göz yaşları ile karşıladı.

Gündem

23.01.2024, 19:58

Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen, "Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 Konut, 17 İşyeri, 1 Cami ve Büyükşehir Yatırımları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ndeki konuşması öncesinde, alanda bulunan Diyarbakır anneleriyle görüştü.

Kendileriyle buluşmak için alana gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gören anneler duygularına hakim olamadı.

18 Mart (yarın) İstanbul'da okullar tatil mi, yarım gün mü?... Haberi Görüntüle

ANNELERLE SOHBET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan anneleri dinledi ve bir süre sohbet etti.

Görüşmede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlunu terör saldırısında kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da hazır bulundu.

Eylem Tok ve katil oğlu ABD'ye firar etmişti! Kanlı geceden... Haberi Görüntüle

"BENİM DİYARBAKIR ANNESİ KARDEŞLERİM BUNLARA PRİM VERMEDİLER"

Bugün Diyarbakır'da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Anneleri'nin mücadelesine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Diyarbakır'ın sembol olduğu koskoca bir coğrafyayı, ideolojik hezeyanların mezesi haline getirmek isteyenlere meydanı bırakmadık. Avrupa'dan, Amerika'dan beslenen zehirli köklerini coğrafyamızın kalbine bir bıçak gibi saplamaya çalışanlara eyvallah etmedik.

Diyarbakır annelerini, Batı'nın şempanzelerine bırakmadık. Nerede bu batının insan hakları savunucuları? Nerede bunlar? Bir kere gelip de Diyarbakır annelerini, evlatları Kandil'e kaçırılan Diyarbakır annelerini gelip ziyaret ettiler mi? Gördüler mi? Niye? Onların insan hakları savunuculuğuyla alakası yok. Onlar sadece sahne artisti.

Benim Diyarbakır annesi kardeşlerim bunlara prim vermediler, dik durdular, eğilmediler ve peyderpey evlatları da dönüp geldi. Milletimizle aramıza fitne sokmak için her yolu deneyenlerin, her şeyi istismar edenlerin kirli yüzlerini tek tek ortaya çıkardık."

Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarıları! 26 Mart bugün hava nasıl... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU ZİYARET ETMEMİŞTİ

Geçtiğimiz dönemde, birtakım toplantılara katılmak için kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, nöbetteki anneleri ziyaret etmemiş, göstermelik olsun diye evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin birkaçıyla Diyarbakır Öğretmenevi'nde görüşmüştü. 

Daha sonra kente gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Diyarbakır Anneleri ile hiç temas kurmamış, tam tersi bir şekilde HDP'li isimlerle boy göstermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading