Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin acı bilançosunu açıkladı! 912 vatandaşımız hayatını kaybetti

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin acı bilançosunu açıkladı! 912 vatandaşımız hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde, Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan AFAD Merkezi'nde depreme ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan açıklamasında deprem sonucu '912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5385 vatandaşımız yaralandı. Enkaz altından 2470 kişi kurtarıldı.' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD merkezinde depreme ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan açıklamasında deprem sonucu 912 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirtti. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar; 

Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık.

Geniş bir alanda hissedildi. Derinliği 7 km olarak belirlenen depremde Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa illerimizde yıkıma yol açtı. Deprem merkezine yakın illerde küçük hasarlar olmasına rağmen asıl yıkımın buralarda olduğu anlaşılıyor.

Atalarını yad ettiler! Şafak vakti 'Çanakkale Savaşı Anma Töreni' birbirinden ilginç anlara sahne oldu! Atalarını yad ettiler! Şafak vakti 'Çanakkale Savaşı Anma Töreni' birbirinden... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİNE TECRÜBELİ 10 VALİ ATANDI 

Suriye'de de ciddi yıkımlar olduğu anlaşılmıştır. Devletimiz tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanı sıra onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir.

2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS 2023 puanı geçerli mi? 2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS... Haberi Görüntüle

9 BİN PERSONEL ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPIYOR 

TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet çalışmalarında eğitime sahip kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Hali hazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz bir şekilde sürüyor.

Biz de depremin yaşandığı andan itibaren gerek bölgedeki gerek Ankara'daki arkadaşlarımızla iletişime geçerek takibe aldık. Bakanlarımız deprem bölgesindeki şehirlere giderek çalışmaları yerinde koordine etmeye başladılar. Ülkemizin 4 bir yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri sevk edildi sevk ediliyor. Gönderilen yardım ve arama kurtarma ekiplerine vatandaşlarımızda yardımcı oluyor.

Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat Doblo park etti: İşte o anlar Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat... Haberi Görüntüle

912 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ 

Şu ana kadar tespitlere göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından kurtulan vatandaşımız 2470'i bulmuştur. Yıkıldığı tespit edilen bina sayısı 2 bin 818'dir.

Deprem bölgesindeki pek çok binada enkaz kaldırma çalışmaları sürdürdüğü için ölü ve yaralı rakamının nereye kadar yükseleceğini bilmiyoruz. Böyle dönemlerde ulaşım ve iletişimin sağlıklı yönetilmesi önem taşıyor.

21 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu akşam kimin maçı var? Fenerbahçe neden maç oynamadı? 21 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu... Haberi Görüntüle

GÜN TEK BİLEK OLMA GÜNÜDÜR 

Yardım için bölgeye gidecek kişi ve kuruluşlar AFAD ile koordineli çalışmalıdır. Bölgeye gönderilen yardımlar kargaşaya yol açmaktadır. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu günleri de geride bırakacağız. Gün 85 milyon tek bilek olma günüdür. 

14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi 14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ 

Doğu, Güneydoğu, İçanadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli Riçhter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük büyük bölümünden hissedildi. 

Depreme ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.​ Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor: Çalışma yaz aylarında başlayacak Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor: Çalışma yaz aylarında başlayacak Haberi Görüntüle

AFAD BAŞKANLIĞI'NA GEÇTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığı'na gittiği bildirildi.

Erdoğan'ın AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirmelerin ardından açıklama yaptı.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

ERDOĞAN 10 VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmelerinde depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading