Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kırmızı ete yüzde 35 indirim müjdesi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kırmızı ete yüzde 35 indirim müjdesi

Son dakika haberleri...Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde büyükbaş hayvan etinde yüzde 30-35 indirimli satış başlayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca 40 çeşit üründe de fiyatların değişeceğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:39

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde; 

DGS başvuru ücreti ne kadar 2024? Dikey Geçiş Sınavı başvuru... Haberi Görüntüle

''HİDROELEKTRİK SANTRALLERİNİ ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK''

Ülkemizin yerli enerji üretiminde en önemli kaynak su kaynaklarıdır. Sudan elektrik üretimi, çevre kirliliğine yol açmayan, su miktarını azaltmayan özelliğiyle öne çıkmaktadır. Hükümete geldiğimizde hidroelektrik yatırımları seferberliği başlattık. Yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerini ülkemize kazandırdık. Hidroelelektrik potansiyelimizi daha hızlı harekete geçirmek için tarihi bir adım attık. Hidroelektrik üretim kapasitemizi 2 buçuk kat arttırarak 110 milyar kilovatsaate çıkardık. Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesine yıllık 1,9 milyar kilovatsaate yakın katkı sağlayacak en yüksek barajımız Yusufeli, bitme aşamasına gelmiştir. 

31 Mart Konya'da otobüsler ücretsiz mı? Seçim günü otobüs, metro... Haberi Görüntüle

''BARAJ SAYIMIZ 930'U BULMUŞTUR''

Bugün dünyada 9. sırada yer aldığımız hidroelektrik gücümüze 34 yeni hidroelektrik santrali katıyoruz.  Kamu-Özel sektör işbirliği ile 20 farklı ilimizde faaliyete geçecek 34 hidroelektrik santralimiz 653 kilowatt saat kurulu güce ve yıllık 2,3 milyar kilowatt saat enerji üretim kapasitesine sahiptir. Yatırım bedeli 16 milyar lirayı bulan bu santraller kendilerini 6 yılda amorti edecek. Son 20 yılda ülkemize bugün açılışımızı yapacaklarımızla birlikte 605 yeni hidroelektrik santral kazandırmış olmanın gururunu duyuyoruz. Bizden önce bu sayının sadece 125 olduğunu da hatırlatmak durumundayım. Sulama ve içme suyu olarak kullanılanlarla beraber baraj sayımız 930'u bulmuştur.

2024 MANİSA-SELENDİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Selendi2de hangi... Haberi Görüntüle

YAPIMI TAMAMLANAN 34 HES

Yatırım bedeli 16 milyar lirayı bulan bu santraller, ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacak. Su medeniyettir, suyunuz varsa medenisiniz, suyunuz yoksa gayrimedenisiniz. Hatta ülkemiz sınırlarını da aşıp döşediğimiz borularla Kıbrıs'a kadar su götürdük. Ülkemizin toplam su depolama kapasitesini 180 milyar metreküpün üzerine çıkarmamız sayesinde en kurak mevsimlerde dahi artık susuzluk yaşamıyoruz.

Terörist Rojda Bilen böyle yok edildi! MİT o anların görüntüsünü... Haberi Görüntüle

SİLVAN ATATÜRK BARAJI'NDAN SONRA 2. EN BÜYÜK BARAJ OLACAK

Ülkemizin en büyük kalkınma projesi GAP'ı hızlandırdık. GAP'ın en büyük adımlarından biri olan 8 barajdan oluşan Silvan Projesini de süratle tamamlayacağız. Projenin ana yapısı olan ve ülkemizin Atatürk Barajı'ndan sonraki 2. büyük eseri olacak Silvan Projesi yakında faaliyette olacak. Proje kapsamındaki diğer barajları da hızla inşa ederek toplamda 2 milyon 350 bin dekar araziyi sulayacak bu projeyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız. Neresinden bakarsanız bakın, ülkemizin sınırlı su kaynaklarını en verimli kullanacak projeleri yapmaktayız. Bu yatırımların değeri daha iyi anlaşılacaktır.

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

''ŞİMDİ SIRA 2053 VİZYONUMUZU HAYATA GEÇİRMEKTE'' 

Biz dünyaya sözümüzü, ülkemizi eserlerimizle donatarak söyledik, söylüyoruz. Ülkemizi 20 yılda asırlık eser ve hizmetlere kavuştururken aklımızda hep daha büyük hedefler vardır. Her alanda kalkınmanın altyapısını önemli ölçüde tamamladık. Şimdi sıra asıl hedeflerimizde; yani 2053 vizyonumuzu hayata geçirmekte. Bundan 11 yıl önce milletimizle 2053 yılı hedeflerimizi paylaştığımızda birileri bize saldırmıştı. Türkiye'nin elde ettiği her kazanımı değersizleştirmeye çalışanları üzüntüyle takip ediyorum. Dünyada kendi ülkesinin felaketinden medet umacak sefil bir güruhun yaşadığı bir başka yer var mıdır, bilmiyorum. 18 Mart Çanakkale Köprüsü, başlarken bizimle dalga geçtiler. Bu olur mu? Tabi bunlara göre olmaz. Bunlar medeniyet dediğin zaman İstanbul- Ankara- İzmir buraları anlıyor. Ama biz yola çıktığımızda dedik ki 'batıda ne varsa doğuda güneydoğu da o olacak' Eğitimden sağlığa hepsinde olacak. Üniversitelerimizi 81 vilayetinde 81'ine taşıdık. ne dediler; 'bu kadar üniversiteye ne gerek var?' 76 üniversiteden 208 üniversiteye çıktık. Hani İbrahim Tatlıses bir gün dedi ya "Oxford vardı da biz mi gitmedik" diye, biz de şimdi hepsini ta Hakkâri'ye kadar taşıdık.

24 Mart Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul mitingi saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDA YÜZDE 35 İNDİRİMLİ ET MÜJDESİ

Marketlerde vatandaşımızı dara sokanlar Tarım Kredi Kooperatif talimatı aldı. Koyun kuzu etinden yüzde 25 indirim başlattık ve bu sabah Tarım Kredi Kooperatifleri başkanıyla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi indirimlerle başlayacağız. Piyasaların dengelerini bozanlar hizaya gelecek. Diğer ürünlerde de şeker, buğday, un, ayçiçek yağı... Aklınıza ne geliyorsa 20-30-40 üründe süratle indime gidilecek. Talimatımız şu sen başa baş noktasında çalışacaksın kar amacıyla çalışmayacaksın. Tarım Kredi Kooperatifi bu amaçla çalışmalarını hızlandıracak.

Meteoroloji açıkladı: (16-17) Mart Pazar günü yaz havası yaşanacak! 2024... Haberi Görüntüle

''YUNANİSTAN RAHATSIZ OLMUŞ''

Hele hele şu doğal gazı bir çıkaralım. Doğal gazı çıkardığımız andan itibaren tüm bölgede havanın nasıl değiştiğini göreceksin. Geçen gün Abdülhamit Han gemimizi uğurladık ama Yunanistan çok rahatsız olmuş, Erdoğan ne yapıyor demiş. Erdoğan bir şey yapmıyor, görevini yapıyor. Bizim şu an 4 tane sondaj gemimiz var. Gençler dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Şunu da unutmayacağız; bize durmak yakışmaz. Durmak yok, yola devam. Süratle, şu salonları biz yaptık niye yaptık? Ankara gibi bir yerde böyle bir salon var mıydı? Yoktu. Bunların hepsini Ankaramıza, İstanbulumuza biz kazandırdık. Hani bunlar sanattan, kültürden yanaydı. Neden yapmadılar?

MEB ORTAK SINAV TARİHLERİ | Ortak sınavlar ne zaman başlayacak... Haberi Görüntüle

''MİLLETİM ADINA İFTİHAR EDİYORUM''

Dün akşam Slovenya Cumhurbaşkanı'nı ağırladık ve kendisine buraları gösterdim, tebrik etti, hayran oldu. Hemen yanda Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi var, 24 saat açık. Oraya gelenler çayını, kahvesini, kekini, çorbasını ücretsiz alıyor. Ben de iftihar ediyorum, niye iftihar ediyorum, milletim adına iftihar ediyorum. Özel bir proje çalışmasıyla orayı yaptırdık ve muhteşem bir eseri Ankaramıza kazandırdık.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading