Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya veto: Evet demeyiz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya veto: Evet demeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İsveç ve Finlandiya'nin NATO üyeliği hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO bir güvenlik teşkilatıdır, teröre çanak tutan bir örgüt değildir. Teröre destek devam ettiği sürece, biz bunlara gelin NATO'ya girin diyemeyiz." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu Beştepe'de konuk eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nin NATO üyeliği ile ilgili önemli açıklamalara yer verdi.

Hatay'da katliam gibi kaza: Aynı aileden 6 kişi feci şekilde... Haberi Görüntüle

"EVET DEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "NATO bir güvenlik teşkilatıdır, teröre çanak tutan bir örgüt değildir. İsveç devlet televizyonunda terörist liderlerin söyleşisi yayınlandığı sürece, bunlara buyurun NATO'ya girin diyemeyiz. Aynı şey Finlandiya için de geçerli. Biz şasiyetli siyaset yapıyoruz 'evet' demeyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarının devamı şöyle:

"Bu konuyla ilgili yanıtlarımız çok verdim. İsveç Finlandiya heyetleri geldi, görüşmeler yapıldı. NATO bir güvenlik teşkilatıdır. NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir. İsveç PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin cirit attığı ülke konumunda. Parlamento içinde teröristler var. Caddelerinde terör örgütü liderlerinin posterleriyle gösteriler yaptıkları sürece, polisin güvencesinde yaptıkları sürece, devlet televizyonunda teröristlerin söyleşileri yayınlandığı sürece, bunlara buyurun diyemeyiz. Aynı şey Finlandiya için de geçerli. Benzer yapılanma içerisindedir. NATO noktasında bizim geçmişte Yunanistan Fransa ile yaşadıklarımızı, şimdi bunlarla yaşamak istemiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading