Yandex Metrica

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İtalya ile dev anlaşma!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İtalya ile dev anlaşma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenledi. İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirten Erdoğan, "Ticaret hacmimiz rekorla 23 milyar doların üzerine çıktı. Mevcut rakamlar 25 milyar eşiğini aşacağımızı gösteriyor" dedi. İki lider, Karadeniz'e açılması planlanan tahıl koridoruna ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katılıyor. İtalya Başbakanı Mario Draghi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak bugün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. İki ülke arasında yapılan zirve sonrası Başkan Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

UKRAYNA VE LİBYA MASADA

"İtalya ile 9 anlaşma imzaladık. Savunma sanayi işbirliğimiz ayrı bir ehemmiyet taşıyor. Bu alandaki ilişkilerimizi daha da derinleştirmenin müşterek menfaatimze olduğuna hemfikiriz. İşbirliğimizi istişareler eve ortak projelerle güçlendirmek istiyoruz. Eğitim ve kültür alanında atılabilecek adımları görüştük. Esas olan bu aşamada Türkiye'nin üyelik perspektifinin güçlendirmesidir. Özellikle de Zirve vesilesi ile Urayna krizini de ele aldık. Zirve ile Libya başta olmak üzere görüş alışverişinde bulunduk. İtalya eneji alanında önemli bir ortağımızdır. Ortak proje ve çıkarlara değindik. Hükümetlerarası toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Haberi Görüntüle

TAHIL KORİDORU PLANI

"Konuyla ilgili (tahıl koridoru) olarak gerek sayın Putin'in gerek sayın Zelenskiy'nin yaklaşımları önem arz ediyor. Tahılın dünyaya ulaşımı söz konusu. Bizim bu konularda sıkıntımız yok ama dünyada ciddi bir sıkıntı var. Birleşmiş Milletler çatısı altında devam ettirmek istiyoruz. Bu görüşmelerimizi yoğunlaştırıp bir neticeye ulaşmaya çalışacağız."

Valilikten vatandaşlara sıcak hava uyarısı: 3 güne dikkat Valilikten vatandaşlara sıcak hava uyarısı: 3 güne dikkat Haberi Görüntüle

DRAGHİ'DEN KİEV'E DESTEK AÇIKLAMASI 

İtalya Başbakanı Draghi ise şunları söyledi: Karşımızda büyük sınamalar var, birlikte çalışmalıyız. İtalya ve Türkiye Kiev'e destek veriyor. Müzakere bazlı çözüm arıyorlar. Guterres BM'nin çalıştığı plandan bahsetti. Türkiye'nin burada merkezi bir rolü var. Gemilerin güvenlik içerisinde geçmesini gerçekleştirmeli. 3 taraf Ukrayna Türkiye ve Rusya bu konuda hazırlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading