Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Cemevleri düzenlemesi Meclis’te kabul edildi! Belediyeler destek verebilecek

Son dakika: Cemevleri düzenlemesi Meclis’te kabul edildi! Belediyeler destek verebilecek

İçinde cemevleri ve iş kazalarında hayatını kaybeden maden işçilerine ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu teklif TBBM’de kabul edildi. Bundan sonra yasaya göre belediyeler gerektiği yerde cemevlerine destek olabilecek. Öte yandan Kullanma suyu ya indirimli olacak ya da ücretsiz karşılanacak.

Gündem

23.01.2024, 22:15

Cemevlerine yönelik düzenlemeler ile maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yönelik destekleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Cemevlerinin elektrik faturaları Kültür ve Turizm bakanlığınca ödenecek. Hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarına ölüm aylığı bağlanacak.

Kedi babası! Minik dostu kucağından inmek bilmedi! Rusya'da gündem Murat... Haberi Görüntüle

BELEDİYELER CEMEVLERİNE BAKIM DESTEĞİ VEREBİLECEK

Cemevleriyle ilgili maddelerin de yer aldığı düzenleme Genel Kurul'dan geçerek yasalaştı. Düzenlemeye göre, cemevlerinin su giderlerinde ise devreye belediyeler girecek. Kullanma suyu ya indirimli olacak ya da ücretsiz karşılanacak

Cemevleri bundan sonra imar planlarında yer alacak. Bu planlar yapılırken bölgenin şartları ve ihtiyaçları doğrultusunda cemevlerine de yer ayrılacak. Belediyeler cemevlerine bakım, onarım ve malzeme desteği verebilecek.

İYİ Partili isim adaylıktan çekildi: AK Parti'yi destekleyecek Haberi Görüntüle

MADEN KAZASINDA ÖLEN İŞÇİLERİN AİLELERİNE ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANACAK

Düzenlemede madenci aileleri için de önemli maddeler var. İş kazası sonucu ölen maden işçisinin genel sağlık sigortası da dahil tüm prim borçları silinecek. Kazada hayatını kaybeden maden işçisinin anne babasına aylık bağlanacak, aile fertlerinden bir kişiye istihdam hakkı verilecek.

Ayrıca yasa ile Fiyat İstikrarı Komitesi'nin kuruluş ve görevlerine ilişkin hukuki altyapı da oluşturuldu. ÖTV Kanunu çerçevesinde motorlu araç ticareti yapan mükelleflere teminat yükümlülüğü de getirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading