Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Cemevi başkanına saldırıya ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

Son dakika: Cemevi başkanına saldırıya ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

Son dakika haberi... Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’ın darp edilmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Cemevi Başkanı Sarıtaş'a yönelik saldırıyı Naki D.'nin azmettirdiği öne sürüldü. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 5 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Gündem

23.01.2024, 19:39

Alevi Vakıflar Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırı 5 Ağustos'ta Kartal Orhantepe Mahallesi'nde yaşandı.Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 5 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Sarıtaş 21.30 sıralarında otomobiliyle evine dönüyordu. Evine yaklaştığı sırada yanına motosikletli 2 kişi yaklaştı. Adres sorma bahanesiyle Sarıtaş'a yaklaşan şüpheliler, Kartal Cemevi Başkanı'nı darp etmeye başladı.

Direksiyon başında olan Sarıtaş, saldırganlardan kurtulmak için gaza bastı. Hareket eden araç kontrolden çıkarak çöp konteynerine çarptı.

Sarıtaş'ın oğlu sesler üzerine evden çıkarak babasının yardımına koşunca saldırganlar kaçtı.

Times Meydanı'nda Gazze mitingi: KADEM Filistinli cesur kadınların sesini dünyaya... Haberi Görüntüle

EMNİYETTE ÖZEL EKİP KURULDU

Olayın ardındın İstanbul Emniyeti çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü özel bir ekip kurdu. Kameralar incelendi.

Saldırganlar görüntülerden tespit edildi. Şüphelilerden birinin Serkan G. diğerinin Ahmet Y. olduğu anlaşıldı. Şüphelilerin toplam 26 suç kaydı olduğu tespit edildi.

YDS sınavı ne zaman, hangi tarihte olacak? YDS sınav giriş... Haberi Görüntüle

TALİMAT ALDILAR

Özel ekip olayın ardını aydınlatmak için çalışmalarını sürdürdü. Araştırmalarda iki ismin Muhittin F.'den talimat aldığını tespit etti. Şüphelilerden saldırıda yer alan Ahmet Y. ve Muhittin F. gözaltına alındı.

Muhittin F.'nin Selami Sarıtaş‘a saldırılması için Murat D.'den talimat aldığı öne sürüldü. Bunun üzerine polis reklam işleri yapan şüpheliyi de yakaladı. Şüphelinin de darp eylemi için Naki D.'den talimat aldığını söylediği iddia edildi.

Onur Öksel kimdir? Şişli Belediye Başkan yardımcısı Onur Öksel nereli? Haberi Görüntüle

9 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis ekipleri, ilk alınan şüphelilerin ardından dün operasyon düzenledi. Naki D.'nin de aralarda olduğu 9 şüpheli yakalandı. 

Gözaltına alınan Naki D.'nin de Selami Sarıtaş ile aynı dernekte yönetici olduğu öğrenildi. Naki D.'nin Sarıtaş ile kişisel husumeti olduğu bu sebeple saldırı düzenlettiği iddia edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 5 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den MMU KAAN açıklaması: Yerli motorla uçmazsa... Haberi Görüntüle

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Polis ekiplerinin saldırıda yer alan diğer şüpheli Serkan G.’yi gözaltına almak için çalışmalarını sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Naki D., Murat D., Muhittin F., Ahmet Y., Bora S., Burak E., Emre Y., Seydi A. ve Recep O.'nun ise Asayis Şube Müdürlüğünde işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Şüphelilerden Naki D. dışında diğerlerinin suç kayıtları olduğu belirtildi. Firari Serkan G. ile birlikti poliste suç kaydı olan 9 ismin 84 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading