Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bekir Bozdağ açıkladı! Muhalefet başörtüsü teklifine bakın ne cevap verdi

Son dakika: Bekir Bozdağ açıkladı! Muhalefet başörtüsü teklifine bakın ne cevap verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başörtüsü teklifinin TBMM'de yakında sunulacağını belirten Bozdağ, muhalefet partilerinin hazırlık aşamasında yasaya katkı vermeyeceğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:02

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bozdağ, başörtüsü teklifinin yakında TBMM'ye sunulacağını belirtti. 

SAMSUN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

'MUHALEFET DESTEK VERMEYECEK'

Diğer yandan muhalefetin yasanın hazırlık aşamasında muhalefetin katkı sunmayacağını belirten Bozdağ şu ifadelere yer verdi: 

Başörtüsü teklifi yakında TBMM'de. Muhalefet hazırlık aşamasında katkı vermeyeceğini söyledi.

Diğer yandan Bozdağ daha önce yaptığı açıklamada "Başörtüsü için tek maddede ek maddede 24. maddede değişiklik yapılmasına karar verildi" ifadelerini kullanmıştı. 

Deniz ulaşımına fırtına engeli! Bursa-İstanbul vapur seferleri iptal edildi: BUDO... Haberi Görüntüle

'MİLLETİN HAKKINI DAVA KONUSU EDEN CHP'DİR'

CHP'nin milletin din ve vicdan hürriyeti ile davalaşan bir parti olduğunu belirten Bozdağ şu ifadeleri kullanmıştı: 

Tabii Cumhuriyet Halk Partisi bu teklife neden verdiği noktasıdır? Ona da kısaca değinmek isterim. Bu teklif bugüne kadar niye gelmedi ve şimdi geldi? Daha önce biz 2008’de MHP ile Anayasa’nın 10. ve 42. Maddesini değiştirdiğinizde koşa koşa Anayasa Mahkemesi'ne gitti CHP. Sayın Kılıçdaroğlu, o zaman Grup Başkan Vekili. Anayasa Mahkemesi'ne müracaat eden vekillerin arasında imzası var. 2012’de 4+4+4’ü getirdik. Meslek liselerinin önündeki engeli kaldırdık. Kat sayıyı kaldırdık. Liselere Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber Efendimizin hayatını anlatan dersi seçmeli dersler haline koyduk. CHP, bunu da Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Bugüne kadar din ve vicdan hürriyeti kapsamında vatandaşlarımızın lehine herhangi bir düzenleme yaptığımızda bir bakıyorsunuz Meclis’te karşı duran CHP, komisyonunda karşı duran CHP, televizyonda karşı argümanları söyleyen CHP. Anayasa Mahkemesi'nde milletin din ve vicdan hürriyeti ile davalaşan, milletin temel hak ve hürriyetlerini dava konusu eden gene CHP.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading