Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Batı Karadeniz'de sel felaketinde ağır bilanço: Can kaybı 38 oldu

Son dakika! Batı Karadeniz'de sel felaketinde ağır bilanço: Can kaybı 38 oldu

Son dakika gelişmesine göre; Batı Karadeniz'de şiddetli yağış sele neden oldu. 38 kişi hayatını kaybetti. Bartın'da kayıp bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. Kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Bozkurt ilçesi deyim yerindeyse kayboldu. Sel; yıkım ve acı getirdi.

Gündem

23.01.2024, 21:58

Batı Karadeniz'de şiddetli yağışlar nedeniyle Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde 7 ilçe sular altında kaldı. Köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi. AFAD'ın son açıklamasına göre; toplamda 38 kişi hayatını kaybetti. Bartın'da bir kişi kayıp. Kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Bakan Süleyman Soylu, sel felaketiyle ilgili, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz." ifadelerini kullanırken, Bozkurt için 'İlçe ikiye bölündü' dedi. 

AFAD'dan yapılan açıklamada, Bartın Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 323 afetzede, Kastamonu'da Toplamda 925 vatandaşımız, Sinop Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 472 afetzede helikopter ve botlarla tahliye edildi. Bölgede çok sayıda arama kurtarma helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Evlerinin çatısında mahsur kalan vatandaşlar Sahil Güvenlik, Jandarma ve Türk Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerle bulundukları yerlerden alınıyor.Helikopterlerle Abana ilçe meydanına getirilen vatandaşlar, güvenli bölgelere yerleştiriliyor. Azdavay ilçesinde sel nedeniyle ilçenin ortasından geçen Devrekani Çayı üzerindeki köprü çöktü.

Sinop'ta da sel nedeniyle birçok yol ve köprüde çökme meydana geldi. Ayancık ilçesindeki çay üzerinde bulunan iki köprü yıkıldı.İlçe merkezindeki birçok ev, iş yeri ve araç sular altında kaldı. Bölgeye gönderilen çok sayıda iş makinesi çalışma yapıyor. İlçeye su ve elektrik verilemiyor. Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede kurtarma çalışmaları bot ve TSK'ya ait helikopterlerle yapıldı.Sel nedeniyle dün çöken Sinop Ayancık kara yolunda ulaşım yeniden sağlandı. İş makineleri ile yolda genişletme, güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Solingen faciası sonrası Türkiye'den Almanya'ya çağrı Haberi Görüntüle

KAYIP YAŞLI KADIN ARANIYOR

Bartın'ın Ulus ilçesinde, sel sularına kapılan 85 yaşındaki kadını arama çalışması da yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Afetten en fazla etkilenen Zafer köyünde köyü ikiye ayıran derenin üzerindeki köprü çöktü, camilerin yanı sıra bazı ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı, birçok araç tarlalara sürüklendi.Elektrik direklerinin yıkıldığı afetin ardından hızla bölgeye ulaşan DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, köyde yoğun çalışma yürütüyor. Sel nedeniyle kapanan Bartın-Karabük kara yolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başladı.

Irak’ın kuzeyine terör operasyonu! Çok sayıda PKK'lı öldürüldü Haberi Görüntüle

ERDOĞAN BİLGİ ALIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin etkili olduğu bölgelerdeki valiler ve kaymakamlarla da telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu ve yaraların sarılması için vatandaşların yanında bulunduğunu belirtti.

Hz. Muhammed'in kutsal emaneti Hırka-i Şerif ziyarete açıldı Haberi Görüntüle

''RİSK DEVAM EDİYOR''

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, "Sinop, Kastamonu, Bartın) Yarın ve cumartesi ağır yağışın olacağını ve meteorolojik riskin devam ettiğini bildirmek istiyoruz" dedi.

2024 Sultangazi iftar çadırı nerede? Sultangazi'de iftar çadırı kurulacak mı,... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop'ta aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve heyelanların elektrik dağıtım hatlarında arızalara neden olduğunu açıkladı.  Açıklamada, bugün saat 08.00 itibarıyla Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop'ta kesintiden etkilenen toplam trafo sayısının 895, abone sayısının da 29 bin 674 olduğu kaydedilerek, bunlardan 101 trafo ve 9 bin 261 aboneye enerji ulaştırılamadığı aktarıldı. Dün bölgede rekor yağış miktarları kaydedildi. Yıllık yağış miktarının üçte birinin sadece bir günde düştüğü belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading