Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Başörtüsüne Anayasal güvence komisyonda kabul edildi

Son dakika: Başörtüsüne Anayasal güvence komisyonda kabul edildi

Son dakika haberleri... Başörtüsüne Anayasal güvence getiren madde TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. CHP ve İYİ Parti tarafından yapılan, başörtüsü ile ilgili değişiklik önergesi reddedildi.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Son dakika haberleri... Uzun zamandır üzerinde tartışılan başörtüsü teklifi görüşmeleri Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifin başörtüsüne ilişkin birinci maddesi kabul edildi. CHP ve İYİ Parti  teklifleri reddedilince komisyonu terk etti.

Antalya'da AK Parti'ye büyük katılım: CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi... Haberi Görüntüle

MUHALEFET BİRİNCİ MADDENİN LAİKLİK İLKESİNE AYKIRI OLDUĞU SAVUNDU

Teklifin maddelerinin görüşüldüğü komisyonda muhalefet, birinci maddede yer alan "dini inancı sebebiyle" ibaresinin anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

CHP ve İYİ Parti, ortak bir önerge vererek ibarenin tekliften çıkarılmasını istedi. Önerge üzerindeki görüşmelerde muhalefet, bu düzeltmeyle teklife destek verebileceğini söyledi.

Alerji olanlar dikkat! Meteoroloji'den peş peşe uyarı geldi: 4 gün... Haberi Görüntüle

AK PARTİ VE MHP'NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Fethi Yıldız ise "Dini inancı nedeniyle başını örteni kaldıralım istiyorsunuz. İnancı sebebiyle başını örtmenin sakıncasını anlatacak, ikna edecek birisi var mı? Zaten dini inancı sebebiyle biz bu düzenlemeyi getiriyoruz." dedi. Muhalefetin "dini inancı sebebiyle" ifadesinin tekliften çıkarılmasını istediği önerge, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Bahar Öztan öldü mü? Yeşilçam'ın yıldız oyuncusu Bahar Öztan kaç... Haberi Görüntüle

KOMİSYONDA GERGİNLİK YAŞANDI

Başörtüsü teklifinin "Hiçbir kadın dini inancı sebebiyle başını örtmesi, tercih ettiği kıyafetiyle eğitim ve kamu temel hak ve özgürlüklerden yararlanmaktan yoksun bırakılamaz" maddesi muhalefetin itirazlarına rağmen komisyonda kabul edildi.Komisyon'da gerginlik yaşanırken CHP ve İYİ Partililer salonu terk etti. MHP'li Feti Yıldız, "İkinci maddeye ret verdikleri görülmesin diye salondan sıvıştılar" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading