Yandex Metrica

Son dakika! Başörtülü kadınla ilgili sözleri tepki çekmişti... Tanju Özcan hakkında karar verildi

Son dakika! Başörtülü kadınla ilgili sözleri tepki çekmişti... Tanju Özcan hakkında karar verildi

Son dakika haberi... CHP'de gündem skandal ifadeleriyle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Özcan'ın açıklamaları CHP MYK toplantısında ele alındı. CHP, Bolu Belediye Başkanı Özcan'ı ihraç etmeme kararı aldı.

Gündem

23.01.2024, 17:56

Son dakika haberine göre, mülteciler hakkında ırkçı açıklamalar yapan, daha sonra kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili ahlaksız imalarda bulunan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 'ın durumu CHP'de masaya yatırıldı. 

Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Haberi Görüntüle

SKANDALA İHRAÇ YOK 

CHP MYK toplantısı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti MYK üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın durumunu ele aldı. Özcan'ın büyük tepki çeken sözlerine  "Bu ifadeler kabul edilemez. MYK toplantısında değerlendireceğiz." açıklamasını yapan CHP, Bolu Belediye Başkanı'nı ihraç etmeme kararı aldı. 

CHP, peşpeşe skandal ifadeler kullanan Özcan'ı 'uyarı' istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevketti. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konuyla ilgili, "Bolu Belediye Başkanı'nın bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz mümkün değil, sindirebilmemiz de mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yapmış olduğu yakışıksız açıklamalar nedeniyle, uyarılması talebiyle YDK'ya sevkine oy birliğiyle karar verdik" dedi.

18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede okul kapalı mı? Erbaa, Turhal'da okul tatil mi? 18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede... Haberi Görüntüle

'PİŞMAN DEĞİLİM' DEMİŞTİ

Özcan, MYK’da durumunun görüşüleceğini öğrendikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden, “Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve FETÖ'cülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir” ifadelerini kullanmıştı. 

Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler ele alındı Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler... Haberi Görüntüle

PEŞ PEŞE SKANDAL İFADELER

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kendisinden yardım isteyen kadınla ilgili kullandığı sözler ilk değil. Özcan geçtiğimiz günlerde de kentte yaşayan yabancı uyruklulara suyu 10 kat zamlı vereceğini açıklamasının ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bolu Belediye Başkanı'na ‘Nefret ve ayrımcılık ile görevi kötüye kullanma’ suçlarından soruşturma başlatmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading