Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bakan Soylu duyurdu! Türk bayrağını yakmaya çalışan iki kişi yakalandı

Son dakika: Bakan Soylu duyurdu! Türk bayrağını yakmaya çalışan iki kişi yakalandı

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Fırat Kalkanı Harekat bölgesi Azez'de tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H. yakalandı." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:40

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'de muhalefet ile rejimi bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz. Orada gerçekten bağımsız insanlar da var. Rejim de var, muhalefet de var. 11 yılı geçti, birçok insan öldü." açıklamasının ardından iki provokatör Suriye'nin Azez kentinde Türk bayrağını yakma girişiminde bulunmuştu.

2024 NEVŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Nevşehir'de hangi... Haberi Görüntüle

HAİNLER YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi Azez’de Türk bayrağını yakma girişiminde bulunan şüphelilerden 2'sinin yakalandığını duyurdu. Bakan Soylu, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri klullandı; ''Geçtiğimiz gün, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.; Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta'nın ortak operasyonu ile yakalandı. Diğer şüphelilerle ilgili tespit ve yakalanma çalışmaları devam ediyor.'' 

ABD'ye oğluyla kaçan Eylem Tok'un yeni planı ortaya çıktı! New... Haberi Görüntüle

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Öte yandan Suriyeli muhaliflerin kurduğu Suriye Geçici Hükümeti ile aşiretlerin ileri gelenleri, Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı yayımladı. Suriye Geçici Hükümeti'nden yapılan açıklamada, "Suriye Geçici Hükümeti, kardeş Türk halkı ve devletinin siyasi, askeri ve insani alan dahil olmak üzere tüm alanlarda Suriye halkı ve devrimi bağlamında oynadığı büyük rolü değerli bulmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

ESED'E KARŞI MÜCADELEYE DEVAM

Yapılan açıklamada ayrıca, Beşşar Esed rejimini alaşağı edene ve Suriye halkının özgürlük ve onur hedeflerini gerçekleştirene dek mücadele vermeye devam edileceği vurgulandı.

8 ve 12. sınıfların 2. yazılı sınav tarihleri değişti! 8... Haberi Görüntüle

''TÜRK KARDEŞLERİMİZLE ARAMIZI KİMSE BOZAMAZ''

Nuayam, Cemelan, Beni Halit, El Heyb, Buhayat, Maşahde, Ceys, Cubur, Harb, Demahle ve Simatiyye aşiretlerinin ileri gelenleri de Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde bir araya gelerek Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı yayımladı. Mesajda, "Biz ve Türk kardeşlerimizin arasındaki birlik ve beraberliği kimse bozamaz. Düşmanca gündemleri olanların nefret ve kin projelerini hayata geçirmelerine izin vermeyeceğiz. Şehit düşen Türk askerlerine ve Suriye halkına Allah'tan rahmet dileriz." ifadelerine yer verildi.

Yaşananların ardından Suriye genelinde "Türkiye'de destek provakatörlere lanet" mitingleri düzenlendi. 

2024 KAHRAMANMARAŞ-ONİKİŞUBAT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Onikişubat'ta hangi... Haberi Görüntüle

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cerablus emniyet teşkilatı dünkü protesto gösterilerinde Türk bayrağına saygısızlık yapan ve hakaret eden 10 kişiyi gözaltına aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading