• G.ALTIN

    4.336,96

  • DOLAR

    40,1704

  • EURO

    47,0707

  • BIST 100

    10.358,46

  • BITCOIN

    $117.624

Son dakika: Bakan Özer'den 10 ilde eğitim gören öğrenciler için açıklama! 'Farklı illere nakil yapılabilecek'

Son dakika: Bakan Özer'den 10 ilde eğitim gören öğrenciler için açıklama! 'Farklı illere nakil yapılabilecek'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, 10 ilde eğitim gören öğrencilerin istedikleri farklı bir şehre naklinin yapılabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, 10 ilde eğitim gören öğrencilerin istedikleri farklı bir şehre naklinin yapılabileceğini belirtti. 

İSTEDİKLERİ ŞEHRE NAKİL OLABİLECEKLER 

Özer açıklamasında, "Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız." sözlerine yer verdi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada , afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

MAĞDURİYETLERE İZİN VERİLMEYECEK 

Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, istemeleri hâlinde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.

SINAVLAR ERTELENDİ

Yine afet bölgesindeki illerde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması" başlıklı 58. maddesine göre, ikinci dönemin ilk iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları eğitim ve öğretim başladıktan sonra valiliklerce aynı usul ve esaslara göre planlanarak yapılacak.

Avatar
TR Haber