Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Kirişci'den baraj açıklaması! 'Hiçbir yerde su sızıntısı yok'

Son dakika: Bakan Kirişci'den baraj açıklaması! 'Hiçbir yerde su sızıntısı yok'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, barajların durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Hiçbir yerde su sızıntısı yok, çatlaklar tehlike arz etmiyor' sözlerini kaydetti.

Gündem

23.01.2024, 20:26

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, barajların durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, barajlarda her hangi bir patlama tehlikesi olmadığını belirterek, "Hiçbir yerde su sızıntısı yok, çatlaklar tehlike arz etmiyor" sözlerine yer verdi. 

Bakan Kirişci Hatay Yarseli Barajı ve İskenderun Limanı'ndaki yangın bölgesini yerinde inceledi.

Söz konusu incelemelere ilişkin Twitter hesabından ilişkin bilgi veren Kirişci, "Hatay Yarseli Barajı'nı yerinde inceledik. Barajda patlama ya da su sızıntısı bulunmuyor. Deprem bölgesindeki barajlarda DSİ her türlü tedbiri aldı. İskenderun Limanı yangınında OGM ve diğer kurumlarımız yoğun çaba gösterdi. Tüm halkımız müsterih olsun. Devletimiz sahadadır." değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri... Haberi Görüntüle

BARAJ PATLADI İDDİASI DOLAŞIMA SOKULMUŞTU

Deprem bölgesinde barajda patlama olduğuna dair asılsız iddialar sosyal medyada paylaşılmıştı.

Diğer yandan Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik iddialar arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğratmayı hedeflenmişti. 

Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Haberi Görüntüle

BARAJLAR PATLADI YALANINI ORTAYA ATTILAR 

Asılsız iddiaları ilk olarak Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı Babala TV'nin piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Öte yandan asılsız iddiaları yayan sosyal medya kullanıcıları hakkında soruşturma başlatıldı.

Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik asılsız iddialar ise deprem bölgelerindeki provokasyonun son noktalarından biri oldu. Antakya'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken "baraj patladı" iddiası hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Ekipler çalışmalarını durdurup güvenli bir yere gitmek için harekete geçtiğinde gerçek ortaya çıktı. Polis ekipleri Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu duyurdu ve arama kurtarma ekipleri yeniden çalışmalarına devam etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading