Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bakan Kirişçi açıkladı! Marmaris'teki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

Son dakika: Bakan Kirişçi açıkladı! Marmaris'teki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

Son dakika haberleri... "Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz" açıklamasında bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Datça'da bir yangın çıktı o söndürüldü" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:26

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangın bölgesi Muğla Marmaris'te incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yangınla mücadelede büyük ölçüde belirli noktaya gelindiğini ifade eden Kirişci, "Bu süre zarfında sabahleyin hava araçları noktasında 20 helikopter, 14 uçak aktif görev aldı." dedi.

Kirişci, şöyle devam etti:

"İnşallah bugünkü beklentimiz bir miktar rüzgar da var, olumsuz etkisi var. Rutubet ve hava sıcaklığı konusunda geçtiğimiz yıla göre pozitif durumdayız. Temennimiz bugün bu işin neticelenmesi. Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz ama neticede yangın bu esintiyle bir yerden başka yere sıçraması söz konusu olabilir."

Son dakika! Marmara'da korkutan deprem! Bursa, Yalova, İstanbul depremi hissetti... Haberi Görüntüle

OGM: SONA YAKLAŞILDI

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldığını bildirdi.

OGM'den yapılan yazılı açıklamada, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Hisarönü Orman İşletme Şefliği, Muğla ili Marmaris ilçesi Küfre Koyu mevkinde 20:02 saatinde ortaya çıkan orman yangınına saat 20:10 itibarı ile ilk müdahale yapıldı. İlk müdahalede 1 helikopter, 40 arazöz, 7 dozer, 160 personel yer aldı. Şu an itibariyle 688 OGM personeli olmak üzere toplam 1494 personel, 172 arazöz olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 363 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 39 iş makinesi görev yapıyor. Ayrıca sabah gün aydınlanması ile birlikte 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale etmeye başladı. Bölgede rüzgar 30 kilometre/saat, sıcaklık 30 derece ve nem yüzde 42 oranındadır. 200 hektarı aşkın alanı etkileyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Orman ekiplerimizin canları pahasına mücadele ettiği Marmaris yangınının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldı" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading