Yandex Metrica

Son dakika! Bakan Karaismailoğlu'ndan Karadeniz'e ilişkin ilk açıklama! 'Ayçiçek yağı yüklü gemileri almalıyız'

Son dakika! Bakan Karaismailoğlu'ndan Karadeniz'e ilişkin ilk açıklama! 'Ayçiçek yağı yüklü gemileri almalıyız'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ukrayna'da bulunan Türk gemilerinin akıbeti hakkında açıklamada bulundu. Karaismailoğlu, 'Hem Rusya hem Ukrayna ile görüşmelerimiz sürüyor. Ayçiçek yağı demir yüklü gemileri almamız lazım.' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:08

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ukrayna kıyılarında demirleyen Türk gemileri hakkında son gelişmeleri bildirdi. 

Bakan Karaismailoğlu açıklamasında, "Ukrayna’nın Karadeniz’deki sahilinde bekleyen 22 tane gemimiz var. Ukrayna Büyükelçisi ile istişare yaptık. O gemileri oradan almamız gerekiyor. Başlarda 200’ün üzerinde mürettebat vardı. Bunların bir kısmını tahliye ettik. Şimdi 90 tane daha mürettebat var ama onlar tahliye talebinde bulunmadılar." ifadelerine yer verdi. 

Nazlı Sinem Erköseoğlu kimdir, neden öldü? Can Paksoy hakkında yeni karar! Nazlı Sinem Erköseoğlu kimdir, neden öldü? Can Paksoy hakkında yeni... Haberi Görüntüle

'SAVAŞ ORTAMI HER ŞEYİ ALTÜST EDİYOR' 

Gemilerde tahıl, ayçiçek yağı ve demir yükü olduğunu belirten Karaismailoğlu, "50 güne yaklaştı. Gemi sahipleri de tedirgin, müjdeli haber bekliyor. Biz de teyakkuz halindeyiz. Arama Kurtarma Merkezimizden çalışan gemi adamlarıyla sürekli irtibattayız. Hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye'nin dışında başka ülkelerin de gemiler var. Bölgede yaklaşık 100 gemi bulunuyor. Bir an önce bunların kurtarılması lazım ama savaşın da bitmesi lazım. Ayrıca geminin dışında limanda özellikle Ukrayna tarafında ihracat bekleyen yükler var. Diğer taraftan aslında bizim limanlarda Ukrayna'ya gitmek üzere bekleyen yükler de bulunuyor. Savaş ortamı her şeyi altüst ediyor." diye konuştu. 

Fenerbahçe Olympiakos'u elerse ne kadar kazanacak? Olympiakos şimdiden strese girdi Fenerbahçe Olympiakos'u elerse ne kadar kazanacak? Olympiakos şimdiden strese girdi Haberi Görüntüle

'RUSYA'DA HAREKETLİLİK BAŞLADI FAKAT UKRAYNA TARAFI DURGUN'

İlk yardım ve oradaki yaralıların kurtulması için Milli Savunma Bakanlığı tarafından çalışma yürütüldüğünü belirten Karaismailoğlu, "Biz de onlara gemi tedarikinde bulunduk. Yaklaşık 10 gündür hazır bekletiyoruz, ilk yardım malzemeleri ve buraya gelecek yaralıların Türkiye'ye ulaşması açısından ama orada da mutabakat sağlanamadı iki ülke arasında. Ciddi çalışma var, iki tarafla da çok yoğun diplomasi devam ediyor. Gönül istiyor ki bu savaş bir an önce bitsin, hareketlilik tekrar devam etsin. Rusya limanlarında bir nebze olsun hareketlilik başladı ama maalesef Ukrayna tarafında bu hareketi göremiyoruz." sözlerini kaydetti. 

18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede okul kapalı mı? Erbaa, Turhal'da okul tatil mi? 18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede... Haberi Görüntüle

'MAYINLARIN BU KADAR KISA ZAMANDA İSTANBUL'A GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Diğer yandan Karadeniz'den Türk kara sularına giren serseri mayınlar hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Mayınlara ilişkin 2 tarafta farklı şeyler söylüyor ama o mayınların bu kadar kısa sürede İstanbul yakınlarına kadar gelmesi mümkün değil çünkü Ukrayna’daki mayınların serbest bırakılması bize  garip geliyor. O yüzden sürekli mayın tarama gemileri dolaşıyor. Tabi bu da bir endişe yaratıyor." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading