Yandex Metrica

Son dakika! Bakan Dönmez resmen duyurdu! 4. Sondaj gemisinin göreve başlayacağı tarih belli oldu

Son dakika! Bakan Dönmez resmen duyurdu! 4. Sondaj gemisinin göreve başlayacağı tarih belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, 'Dördüncü sondaj gemimiz inşallah 19 Mayıs günü Türkiye’de olacak. Sondaj hazırlıkları için Mersin Taşucu’nda yaklaşık 2 ay kalacak. Daha sonra gerekli çalışmaların ardından inşallah en kısa sürede ilk sondajına başlayacak' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:16

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (PEMT'22) Toplantısı'na katıldı.

Bakan Fatih Dönmez, 4. sondaj gemisinin 19 Mayıs günü Türkiye'de olacağını belirterek, "Sondaj hazırlıkları için Mersin Taşucu'nda yaklaşık 2 ay kalacak. Daha sonra gerekli çalışmaların ardından inşallah en kısa sürede ilk sondajına başlayacak" dedi.

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarih verdi Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÜRETİMİ 6 MİLYON METREKÜPE ÇIKACAK

Bakan Dönmez Karadeniz gazı için üretimin artacağını açıkladı. Türkali-1 ve Türkali-2 kuyusunda toplamda 3,8 milyon metreküp gaz üretim testi yapan Türkiye üretimi 6 milyon metreküpe çıkaracak.

Bakan Dönmez, konuyla ilgili "Daha önce Karadeniz gazının ilk alevini yaktığımız Türkali-2 kuyusunda günlük 2,1 milyon metreküp, Türkali-1 kuyusunda ise günlük 1,7 milyon metreküp gaz üretimini test etmiştik, testlerimiz sonucu kuyu başına günlük ortalama 3 milyon metreküp üretime çıkacağımızı öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan çıkarılsın Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan... Haberi Görüntüle

PROJE PLANLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Dönmez, doğal gazı karaya taşıyacak ve orada işleyecek deniz tabanı sistemleri, deniz altı boru hattı ve kara işleme tesislerinde mühendislik ve inşa faaliyetlerinin de planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi.

Sakarya sahasına proje bazlı devlet desteği verileceğini anımsatan Dönmez, "Bu kapsamda projemiz gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi ve vergi indirimine tabi olacak. Öngörülen teşvik tutarı yaklaşık 145 milyar lirayı bulacak. Destekler 2021'den başlayarak 11 yıl süreyle geçerli olacak." sözlerine yer verdi. 

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı 31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK... Haberi Görüntüle

NÜKLEER ENERJİDE TÜRKİYE'YE ÖZGÜ BİR HİKAYE YAZACAĞIZ

Bakan Dönmez, nükleer enerjide de know-how transferi ile Türkiye'ye özgü bir teknoloji hikayesi yazmak istediğini ifade ederek, "Yurt dışında nükleer teknoloji alanında eğitim gören gençlerimiz inanıyorum ki nükleer teknolojinin yerlileştirilmesinde önemli görevler, roller üstlenecek. Bu alanda geliştireceğimiz yerli teknolojilerle önce kendi santrallerimizi yapacağız. Belki daha sonra bu mühendislik ve teknoloji birikimini yurt dışına taşıyacağız." sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading