Yandex Metrica

DOLAR

32.51

%-0.1 expand_more

EURO

34.93

%0.22 expand_less

ALTIN

2440.20

%0.81 expand_less

BIST

9705.36

%-0.1 expand_more

BTC ($)

63397.02

%-1 expand_more

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan açıklaması! 'Gerekeni yapacağız'

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan açıklaması! 'Gerekeni yapacağız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına karşı gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Yunanistan'ın gayriaskeri statüdeki Midilli ve Sisam adalarına ABD'nin zırhlı araçlarını sevk etmesi gerilimi bir üst noktaya taşımıştı. Yunan provokasyonlarına karşı Türkiye'den tepkiler peş peşe gelmeye devam ediyor.

240 polis katıldı: 58 adrese eş zamanlı operasyon! 2 firari aranıyor 240 polis katıldı: 58 adrese eş zamanlı operasyon! 2 firari... Haberi Görüntüle

'GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın provokasyon girişimlerine karşı uyarı niteliğinde bir açıklamada bulundu. 

Çavuşoğlu açıklamasında, "Yunanistan adaları silahlandırırken biz de gerekli adımları atacağız" sözlerini kaydetti.

Valilik duyurdu: Sağlık personelini ısıran uzman çavuş açığa alındı Valilik duyurdu: Sağlık personelini ısıran uzman çavuş açığa alındı Haberi Görüntüle

'ADALARIN SİLAHTAN ARINDIRILMASI GEREKİYOR'

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı televizyon programında Yunanistan'ın Ege'de gayriaskeri statüdeki iki adaya silah sevkiyatına da değinirken şu ifadeleri kullanmıştı: 

ABD ve Yunanistan'a gerekli uyarıları Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla yaptık. BM'ye son mektubumuzu da 17 Eylül'de gönderdik. Burada bir şey çok önemli. Buralar, hukuki ifadesiyle gayriaskeri adalar. Biz, burada uluslararası yargı yolunu bunların tıkadıklarını görüyoruz. 'Uluslararası hukuktan yanayım.' diyorsan neden görüşmeden, mahkemeden kaçıyorsun? Bu adaları silahlardan arındırmaları şart. Lozan'a göre buralar özel bir statüye tabi.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN YANLIŞ HESAPLARA GİRMESİN'

Ege'deki gerilime ilişkin ABD'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'dan beklentimiz, Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemesidir. Şu anda biz, bütün bu olup bitenleri adım adım takip ediyoruz" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading