Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Akar duyurdu! Tahıl krizi İstanbul'da çözülecek

Son dakika: Bakan Akar duyurdu! Tahıl krizi İstanbul'da çözülecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tahıl koridoru ile ilgili yaptığı açıklamada 'İstanbul'da bir harekat merkezi kurulması konusunda genel bir anlayış birliği var.' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:27

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Tahıl koridoru konusunda İstanbul'da kurulacak bir harekat merkezi ile bu faaliyetin emniyetli bir şekilde yönetilmesi konusunda genel bir anlayış birliği var" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar; 

MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu Haberi Görüntüle

HAREKAT MERKEZİ İSTANBUL'DA KURULACAK 

Tahıl koridoru konusunda İstanbul'da kurulacak bir harekat merkezi ile bu faaliyetin emniyetli bir şekilde yönetilmesi konusunda genel bir anlayış birliği var. Biz kolaylaştırıcı rolü üstleniyoruz.

Ülkemize olan güveni rahatlıkla söyleyebilirim. Tarafların bize ciddi bir güveni var.

Bizim temennimiz bir an önce tahıl yüklü gemilerin limanlardan güvenli bir şekilde ayrılmasıdır, buna çalışıyoruz.

İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı! İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı! Haberi Görüntüle

TARAFLAR İŞBİRLİĞİNE OLUMLU BAKIYOR 

Ateşkesin sağlanması için gayret gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bizim orada uçaklarımız var, uçaklarımız konusunda da ciddi ilerlemeler oldu. Bu konuda taraflarda yapılabilecekleri konusunda bizimle iş birliği anlayışında.

İngiltere savunma bakanı resmi davetlimiz olarak misafirimiz oldu. Kendileri ile kapsamlı, olumlu görüşmeler yaptık. Birçok konuda anlayış birliğimiz olduğunu gördük.

Terörle mücadele konusunda kararlı olduğumuzu, millet olarak sıkıntı çektiğimizi ve faaliyetlerimizi yoğunlaştırdığımızı İsveç ve Finlandiya bağlamında hassasiyetimizi dile getirdik.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading