Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bakan Akar'dan son dakika deprem açıklaması! 'Şehitlerimiz var'

Son dakika: Bakan Akar'dan son dakika deprem açıklaması! 'Şehitlerimiz var'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4'lük deprem sonrası açıklamada bulundu. Akar açıklamasında, 'Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4'lük deprem sonrası açıklamada bulundu.

Akar da beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile deprem bölgesine hareketinden önce 11’inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığındaki çalışmaları inceledi.

Acun'un kızı babasından ne istedi? Yasemin Ilıcalı, Yunus Emre'nin cezasını... Haberi Görüntüle

ŞEHİTLERİMİZ VAR YOKLAMALAR DEVAM EDİYOR 

Akar açıklamasında, şehitlerin olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: 

Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirlemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz var. Yaralılarımız var. Şehitlerimiz ve yaralılarımızla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz. Ulaşılamayan personelin olduğuna ilişkin bilgiler de var onları teyit etmeye çalışıyoruz. Yapmaya çalıştığımız en önemli konu enkaz altındaki personelimize ulaşabilmek. Diğer taraftan da bölgelerde valilerle gerekli koordinasyon sağlandı, gelen talepleri de karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2024 Gaziosmanpaşa iftar çadırı nerede? GOP Ramazan çadırı kuruldu mu?... Haberi Görüntüle

KRİZ MERKEZİ KURULDU 

Milli Savunma Bakanlığında Afet Acil Durum Kriz Merkezi’nin kurulduğunu ifade eden Akar, şunları söyledi:

Kriz merkezimiz yoğun şekilde çalışıyor. İlgili bakanlık ve kurumlarla temaslarımız sürüyor. Depremin meydana geldiği bölgelerde arama kurtarma ekiplerine ihtiyaç söz konusu. Biz de arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlaması için İnsani Yardım Tugayımızı ve timlerimizi bölgeye görevlendirdik. Sağlık ekiplerini, arama kurtarma ekiplerini ve araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. A400M dahil diğer nakliye uçaklarımız da gerekli ulaştırma hizmetini vermek için hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardı.

Bir suç örgütü daha çökertildi! Memocan lakaplı Muhammed Uray yakalandı:... Haberi Görüntüle

DOST ÜLKELERİN SAVUNMA BAKANLARI ARADI 

Müttefik ülkelerin savunma bakanlarının telefonla arayarak yardım göndermeye hazır olduklarını ilettiklerini belirten Bakan Akar şu sözleri kaydetti: 

Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor. Önemli olan binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi değerlerimiz çerçevesinde kederde ve kıvançta bir olmanın örneğini göstermek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün bakanlıkları, kurum ve kuruluşları arazide ve sahada. Bu sıkıntılara çare bulmak, zayiatımızı en az düzeye indirmek için omuz omuza çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradan vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Omuz omuza çalışarak inşallah bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading