Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: AYM'nin yeni başkanı belli oldu

Son dakika: AYM'nin yeni başkanı belli oldu

Son dakika haberleri... Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için genel kurulda yapılan oylamada Zühtü Arslan, yeniden seçildi.

Gündem

31.01.2024, 08:57

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin 13 Şubat'ta dolması nedeniyle Yüksek Mahkemede bugün başkanlık seçimini yaptı. Görev süresi biten Arslan yeniden aday olarak 8 oyla seçildi.

Valilik, şehirdeki tüm seçim afişleri toplattı: Adana'da bu iş kontrolden... Haberi Görüntüle

YENİDEN BAŞKAN OLDU

Zühtü Arslan'ın 4 yıllık görev süresinin 13 Şubat'ta dolması nedeniyle AYM Genel Kurulunda yapılan seçimde 15 üyeden 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan Arslan, üçüncü kez AYM başkanı oldu. Diğer adaylar İrfan Fidan 5 ve Kadir Özkaya ise 2 oy aldı.

Dünya kadınlar günü ne zaman, hangi gün, tarihte? Dünya kadınlar... Haberi Görüntüle

ZÜHTÜ ARSLAN KİMDİR?

1964 yılında doğan Prof. Dr. Zühtü Arslan, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını 1991 ve 1996 yıllarında İngiltere'de Leicester Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 2002 yılında Doçent, 2007 yılında da Profesör olan Arslan, Polis Akademisi Başkanı olarak görev yaptı.

İnsan hakları, anayasa hukuku, hukuk-siyaset ilişkisi ve siyaset felsefesi gibi alanlarda çeşitli ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri yayımlanan Arslan'ın ayrıca Anayasa Teorisi başlıklı bir kitabı bulunuyor.

TBMM tarafından yürütülen Parlamento Tarihi projesinde "1957-1960 döneminden" sorumlu yazar olarak görev yapan Arslan, TESEV tarafından yürütülen "Türkiye'de Güvenlik Sektörü Almanak / 2005" projesinde "Hükümet" bölümünün yazımından sorumlu yazar olarak da yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading