Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Son dakika: Ankara'da korkutan doğalgaz patlaması: Türkmen baba ile kızı hayatını kaybetti

Son dakika: Ankara'da korkutan doğalgaz patlaması: Türkmen baba ile kızı hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir binada, ilk belirlemelere göre, LPG sıkışmasından dolayı patlama ve daha sonra göçük meydana geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, “Patlamanın neticesinde 6 yaralı hastaneye kaldırıldı. Maalesef bir baba ve çocuğu hayatını kaybetti. Şu an Irak Türkmeni aileden 2 vefat var. 4 yaralının tedavisi devam ediyor.” dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:19

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Adnan Menderes Mahallesinde bulunan üç katlı bir binada, iddialara göre doğal gaz kaynaklı bir patlama meydana geldi. Patlamadan dolayı binanın bir kısmı çökerken, altı vatandaşın göçükten çıkarıldığı ve tedavi altına alındığı bildirildi.

31 Mart Konya'da otobüsler ücretsiz mı? Seçim günü otobüs, metro... Haberi Görüntüle

AĞIR YARALANAN İKİ ÇOCUKTAN BİRİ ÇOCUK VEFAT ETTİ

Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar enkazdan 2'si çocuk, 1 hamile kadın olmak üzere toplam 6 kişi yaralı olarak çıkartılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  patlamada ağır yaralanan 2 çocuktan birinin vefat ettiğini bildirdi.

Bakan Koca, yaptığı paylaşımda, "Ankara Keçiören'de bir binada yaşanan patlamada 2'si ağır 6 yaralımız olduğunu belirtmiştik. Ağır yaralı olanların ikisi de çocuk. Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Acı haberi oğlu verdi: Türk sinemasının sevilen oyuncusu Bahar Öztan... Haberi Görüntüle

"BİNANIN DÖRTTE BİRİ YIKILDI"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yaptığı açıklamada, "Bu kadar bir hasar olmaz. Doğal gaz patlaması gibi gözüküyor. Bir kat olduğu gibi çökmüş durumda, ikisi çocuk, birisi hamile altı yaralımız var. İnşallah hayati tehlikesi olan, ölen olmaz. Binanın dörtte biri göçmüş durumda. Arama ve tarama çalışmaları yapılıyor. 60 yıllık bir bina, kentsel dönüşüm kapsamında yer alan bir bölgede yer alıyor. Zemin artı iki kattan oluşuyor. Deprem olmuş gibi çökmüş durumda. İlçemizin en hareketli caddesinde yer alıyor. Köpekler koku aldı gibi, çalışma yapılıyor." diye konuştu.

Ankara'da 31 Mart (bugün) otobüsler bedava mı? Ankara'da EGO seçim... Haberi Görüntüle

NEDENİ DOĞALGAZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada patlamanın doğal gazdan meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğal gaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ 2024 Sağlık Bakanlığı 8 bin personel... Haberi Görüntüle

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: TÜRKMEN BABA İLE KIZI YAŞAMINI YİTİRDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlama ve daha sonra göçük meydana gelen binada incelemelerde bulundu. Vali Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3 katlı binada gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğunun değerlendirildiğini belirterek, "Patlamanın neticesinde 6 yaralı hastaneye kaldırıldı. Maalesef bir baba ve çocuğu hayatını kaybetti. Şu an Irak Türkmeni aileden 2 vefat var. 4 yaralının tedavisi devam ediyor. Enkazda arama kurtarma ve teknik incelemeler devam ediyor. Enkaz altı titizlikle inceleniyor. Binada hem doğalgaz var hem de LPG sistemi var. Bunun sonucu teknik incelemenin ardından belli olacak" dedi.

SAMSUN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara'da 3 katlı binada yaşanan ve 2 kişinin öldüğü 3'ü ağır 4 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "İlimiz Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki bir binada 18.11.2021 günü saat 23.10 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading