Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Alkol ve sigaraya bir yasak daha geldi! Artık o bölgelerde içilemeyecek

Son dakika: Alkol ve sigaraya bir yasak daha geldi! Artık o bölgelerde içilemeyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı alkol ve sigara kullananlar için yeni bir yönetmelik yayınladı. Bu kapsamda yasakların kapsamı genişletilirken belli bölgelerde bu ürünler kullanılamayacak.

Gündem

23.01.2024, 20:02

Alkol ve sigara satışında yeni dönem başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik taslağına artık belli başlı bölgelerde alkol ve tütün ürünleri tüketmek yasaklanacak. 

Bu kapsamda, kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti ve sağlık hizmeti verilen yerlerde sigara satılamamasıyla ilgili düzenleme genişletilecek.

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre; bu hizmetlerin verildiği yerlerin açık alanları ile yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri de yerleşke sınırları içinde kabul edilecek ve bu yerlerde de tütün ürünleri satılamayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı paylaşımı: Orta Asya'dan Balkanlar'a... Haberi Görüntüle

YASAK KAPSAMI GENİŞLİYOR 

Benzer şekilde, alkol satışı ve sunumunda da yasak kapsamı genişletilecek. Buna göre, üniversite kampüslerinde, öğrenci yurtlarının yanı sıra yurtların eklentileri ve bahçelerinde, yurt yerleşke sınırları içinde; sağlık hizmeti verilen yerlerin açık alanları ile yapıların eklentileri ve bahçelerinde, tüm yerleşke sınırları içinde herhangi bir şekilde alkol satılamayacak ya da sunulamayacak.

AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman?... Haberi Görüntüle

BURALARDA ALKOL SATIŞI OLMAYACAK 

Spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonlarıyla; kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında da alkol satışı ya da sunumu olmayacak.

2024 Survivor Yaman ceza alacak! Yunus Emre ve Yaman neden... Haberi Görüntüle

SİGARA İÇİN DE YENİ DÜZENLEME GELİYOR 

Taslakla, sigara araçlarına da yeni ayarlama gelecek. Buna göre, sigara firmalarına ait taşıtlarda, ticaret unvanlarıyla firma bilgilerine yer verilebilecek ancak, bu bilgiler beyaz zemin üzerine siyah renkte, araçların yan yüzeylerinde ve bir yan yüzey alanının yüzde onunu aşmayacak şekilde olacak. Araçlarda hiçbir logo ve kısaltma kullanılamayacak. Tütün ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bütün firmaların kullandıkları dağıtım araçları beyaz renkte olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading