Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: AK Parti başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği kapsamında CHP ile görüştü

Son dakika: AK Parti başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği kapsamında CHP ile görüştü

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, saat 15.30'da başörtüsü için Anayasa teklifi gündemiyle CHP'yi ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikli önerisinin içinde olmayacağımızı söyledik. Teklifi de gördükten sonra da değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

Gündem

07.03.2024, 15:54

Son dakika haberleri... Siyasette başörtüsü tartışmalarını kökünden bitirecek ve aile kurumunu koruyacak yeni anayasa değişikliği için AK Parti'nin temasları başladı.

Bu kapsamda ilk görüşme,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yaptığı CHP ile gerçekleştirildi.

Anayasa görüşmeleri için saat 15:30'da CHP'yi ziyaret eden heyette Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bulunuyor.

Saat16.00'da İYİ Parti, 16.30'da ise HDP ziyaret edildi.

2024 MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? MSÜ sonuçları nereden nasıl... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN 'MİLLETİMİZE GİDERİZ' DEMİŞTİ

Muhalefet partilerinden anayasa değişikliği için destek gelmezse, Cumhur İttifakı, referanduma giderek vatandaşın görüşünü alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de gerçekleştirdiği grup toplantısında, "Tablo oluşmazsa, halk oylaması dahil diğer adımları atmaya biz hazırız" ifadesini kullanmıştı.

Survivor'da eleme gecesi nefesleri kesti! Elenen isim kim oldu: O... Haberi Görüntüle

TEKLİF VERİLMEYECEK

Ziyaretlerde teklif verilmeyeceği sadece görüş alınacağı öğrenildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''İstişareler sonucunda ortaya çıkacak görüşleri tekrar değerlendireceğiz. Görüşler çerçevesinde teklifin son halini vereceğiz. Hazır bir teklif götürmüyoruz. Şu anda elimizde bir teklifle grupları ziyaret etmiyoruz'' dedi.

Teklif, anayasanın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. Buna göre "din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o düzenleme ile hem başı açık hem başı örtülü kadınları kapsayan bir teminat ortaya koyacaklarını söylemişti.

31 Mart'ta Türkiye sandık başında! YSK duyurdu: 32 ilde oy... Haberi Görüntüle

Adliye koridorlarında gezip davalara baktı! Adana'da sahte avukat paylaşımlarıyla yakayı... Haberi Görüntüle

"ÖZEL ALAN" DETAYI

Edinilen bilgiye göre; düzenlemeye özel alan eklemesi yapıldı. Çalışma hayatında, kamu hizmetlerinde, seçme ve seçilme haklarında özel alanlarda hizmet verme ve almada başı açık ve kapalı gibi bir ayrım gözetilmeyecek.

Teklifte, "aile ve gençlik" haklarını düzenleyen anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına "kadın ve erkek" ifadelerinin eklenmesi öngörülüyor.

Anayasa değişiklik teklifi başkanlığa sunulduktan sonra Anayasa Komisyonu’na gönderilecek. Buradaki görüşmelerin sonrasında teklif Genel Kurul'a gelecek.

Birlikte başaracağız! Hamza Dağ: İzmir'in yerel yönetim anlamında hizmete ihtiyacı... Haberi Görüntüle

400 MİLLETVEKİLİNİN OYU GEREKİYOR

Anayasa değişikliği olduğu için 2 tur üzerinden görüşmeler yapılacak. En az 360 milletvekilinin oyunu alırsa referanduma gidecek, 400 milletvekilinin onay vermesi durumunda referanduma gerek duyulmadan kabul edilmiş olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading