Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: ABD'ye Suriye notası! Büyükelçi Dışişleri'ne çağırıldı

Son dakika: ABD'ye Suriye notası! Büyükelçi Dışişleri'ne çağırıldı

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake'den, ABD Genelkurmay Başkanı Milley'ın Suriye'nin kuzeydoğusuna yaptığı ziyarete ilişkin izahat istendi.

Gündem

23.01.2024, 20:32

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; ABD Büyükelçisi Jeff Flake, bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Flake'den, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'ın 4 Mart 2023 tarihinde Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izahat istendi. 

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU? 

ABD'nin Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Cuma günü İsrail'deydi. Milley ve beraberindeki gazetecileri taşıyan uçak, Cumartesi günü sessiz bir şekilde Suriye'nin kuzeyine iniş yaptı. Sürpriz gezi, sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar gerçekleşmiş en üst düzey ziyaret niteliği taşıdı. 

Yargı dizisi Tuğçe öldü mü, sakat mı kalacak? Yargı 87.... Haberi Görüntüle

SURİYE'YE İLK KEZ AYAK BASTI 

New York Times, ABD Genelkurmay Başkanı Milley'in görev süresi boyunca ilk kez Cumartesi günü Suriye'ye ayak bastığını dile getirdi. Daha önce duyurulmayan sürpriz gezi sırasında konuşan general Milley, ziyaretin Suriye'deki ABD askerlerinin Amerikan güvenliği için devam eden değerini ilk elden anlamak adına bir şans olduğunu savundu.

"Kuvvet korumasını kontrol etmek istedim" diyen ABD Genelkurmay Başkanı, kendisine eşlik eden gazetecilere Suriye'deki birliklerinin doğrudan olmasa bile ateş saldırısına maruz kaldıklarını söyledi. New York Times, Suriye'deki Amerikan askerlerine ya da birliklerin konuşlandığı üslerin yakınlarına son bir yılda onlarca roket saldırısı gerçekleştirildiğini öne sürdü. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading