Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake'ten tahıl koridoru açıklaması! 'Hiçbir ülke Türkiye'nin oynadığı rolü oynayamazdı'

Son dakika: ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake'ten tahıl koridoru açıklaması! 'Hiçbir ülke Türkiye'nin oynadığı rolü oynayamazdı'

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'nin tahıl krizini ikinci kez çözmesi hakkında değerlendirmede bulundu. Flake açıklamasında, 'Hiçbir ülke Türkiye'nin oynadığı rolü oynayamazdı' diye konuştu.

Gündem

19.02.2024, 14:50

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Blake, katıldığı Habertürk canlı yayınında Türkiye-ABD ilişkilerine dair değerlendirmede bulundu. 

Uzaktan çalışanlar dikkat! Terfi etmek istiyorsanız... Haberi Görüntüle

'ENERJİYİ ÇEŞİTLENDİRMEK ÖNEMLİ'

Flake, Türkiye-ABD enerji iş birlikleri ile ilgili 'Enerjiyi çeşitlendirmek önemli' değerlendirmesinde bulundu. 

İkili ticaret ilişkilerine ilişkin konuşan Flake şu sözlere yer verdi: 

Geçen yıl ticaretimiz yüzde 30 civarında arttı ve 33.5 milyar dolara ulaştı. Bu dikkate değer bir artış. Ticarette 100 milyar dolara ulaşmak iddialı bir hedef ve biz hızla bu rakama doğru tırmanıyoruz. 

Yaptırım konusunda da konuşan Flake, 'Şirketleri yaptırıma uğramamaları için bilgilendiriyoruz' sözlerine yer verdi. 

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

'HİÇBİR ÜLKE TÜRKİYE'NİN OYNADIĞI ROLÜ OYNAYAMAZDI'

Tahıl koridorunun açılmasından dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Flake, "Hiçbir ülke Türkiye'nin oynadığı rolü oynayamazdı" diye konuştu. 

İYİ Parti lideri Akşener'den Mansur Yavaş'a sert tepki: Siyasi ahlaksızlık,... Haberi Görüntüle

'EGE'DE TARAF TUTMUYORUZ'

ABD'nin Ege'de taraf tutmadığını da sözlerine ekleyen Flake, "Bir NATO ortağı diğerine tercih edildiği görüşü absürt" diye konuştu.

31 Mart Antalya'da otobüsler bedava mı? Seçim günü otobüs, metro... Haberi Görüntüle

BIDEN F-16 SATIŞINI DESTEKLİYOR 

F-16 tartışmaları ile ilgili konuşan Flake, "Türkiye'nin daha fazla F16 alımı ve olanların modernizasyonunu memnuniyetle karşılıyoruz. Kongredeki arkadaşlarımla sıkı çalışma içerisindeyim" diye konuştu. Flake konuya ilişkin Biden'ın halihazırda desteğinin olduğunu da belirtti.

Zehir tacirlerine izin yok! 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı Haberi Görüntüle

PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALDIK 

Bir diğer konu olan YPG terör örgütü ile Türkiye'nin mücadelesi hakkında konuşan Flake, "Bu destek ne zaman son bulacak" sorusuna Flake "Hedefimiz DEAŞ'ı yenmek. ABD PKK'yı terör listesine almıştır. Başlıca Türkiye'nin endişelerini de anlıyoruz. Ne yapabileceğimize bakıyoruz." sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading