Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Son dakika! ABD'den tahıl sevkiyatı ve Türkiye açıklaması

Son dakika! ABD'den tahıl sevkiyatı ve Türkiye açıklaması

ABD, yarın Türkiye'nin ev sahipliğinde imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, BM ve Türkiye'nin çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 22:11

ABD, yarın Türkiye'nin ev sahipliğinde imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, BM ve Türkiye'nin çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.

Trollere verilen talimat Whatsapp yazışmalarında! Mansur Yavaş'ın ekibi Turgut Altınoku... Haberi Görüntüle

"ALKIŞLIYORUZ"

Günlük basın toplantısında sorulara yanıt veren ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Anonio Guterres'in katılımıyla İstanbul'da yapılacak Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza törenine ilişkin "Bu anlaşmayı memnuniyetle karşılarız. BM Genel Sekreteri'nin sıkı çalışmasını takdir ediyoruz. Türk müttefiklerimizin orada ortaya koyduğu gayretli çalışmaları alkışlıyoruz." dedi.
Price, bunun sadece ABD için değil G-20 ülkelerinin de desteklediği bir anlaşma olduğunu belirtti.

Yusuf Şevki Hakyemez kimdir? AYM üyesi Yusuf Şevki Hakyemez nereli? Haberi Görüntüle

RUSYA SORUMLU TUTULMALI

Rusya'yı "gıda ürünlerini silah olarak kullanmakla" suçlayan Price, anlaşmanın uygulanmaya başlamasını dört gözle bekleyeceklerini ancak Rusya'nın da tahıla blokaj uygulamasından sorumlu tutulması gerektiğini kaydetti.

Bakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü: Türkiye'den Rusya'daki... Haberi Görüntüle

"ZATEN BU NOKTADA OLMALIYDIK"

Sözcü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görüşmelerde BM Genel Sekreteri'ni destekledik, Türk müttefiklerimizi destekledik diyebilirim. Elbette Ukraynalı ortaklarımızı da bu konudaki çabalarında destekledik. BM tarafından çeşitli aşamalar konusunda bilgilendirildik. Uzmanlarımız notları karşılaştırdı ve notları paylaştı. Aynı şey Türk müttefiklerimiz, Ukraynalı ortaklarımız için de geçerli. Yine, zaten bu noktada olmamalıydık. Bu, Rusya Federasyonu'nun gıdayı silahlandırmak için kasıtlı bir kararıydı. Son bir saat içinde duyduklarımız sevindirici bir gelişme. Ancak asıl önemli olan bu anlaşmanın uygulanmasıdır. Tabii ki ortaklarımızla Rusya'yı bunun uygulanmasından sorumlu tutmak için çalışmaya devam edeceğiz."

1 Nisan Pazartesi günü okul var mı, yok mu, tatil... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY: GERÇEKÇİ VE UMUTLUYUZ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden bir yetkili de, yarınki Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza törenine ilişkin  açıklamalarda bulundu. Yetkili, "Savaş boyunca Rusya'nın ihracatları engellediğine bakıldığında Ukrayna'nın tarım ihracatlarının yeniden açılması konusunda gerçekçi olduğumuz kadar umutluyuz da. Rusya, küresel gıda güvenliğini daha da kötüleştirmiştir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading