Yandex Metrica

Son 30 yılda yaşanan büyük yangınların arkasında PKK var

Son 30 yılda yaşanan büyük yangınların arkasında PKK var

Türkiye'de 'eş zamanlı' çıkan orman yangınlarının arkasında yine PKK var. Tıpkı son 30 yıldır olduğu gibi. Kandil emir veriyor, PKK yakıyor. Örgüt bu yangınları sosyal medya teröristleri üzerinden sahipleniyor.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Türkiye iki gündür peş peşe çıkan orman yangınlarıyla alev alev yanıyor. Turizmin gözde yerleri başta olmak üzere ülkenin hemen her bölgesinde çıkan yangınların baş şüphelisi PKK. 

Son dakika: PKK'nın Son dakika: PKK'nın "Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu" yakalandı Haberi Görüntüle

ORMAN YANGINLARINI PKK MI GERÇEKLEŞTİRDİ?

Yangınların terör örgütü PKK’nın gerçekleştirmiş olabileceğine dair kuşkuları besleyen pek çok iz var. Geçtiğimiz yıl Hatay’da çıkan  yangınları üstlenen PKK’lı ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ bugünlerde yine gündemde. Sosyal medyada PKK'ya yakın hesapların sevinç ve ima içerikli paylaşımları söz konusu orman yangınlarını eli kanlı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirmiş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. 

Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az önce deprem mi oldu? Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az... Haberi Görüntüle

90'LI YILLARDAN BU YANA TURİSTİK BÖLGELER PKK'NIN HEDEFİNDE

Türkiye'nin ekonomisindeki en güçlü ayaklardan biri olan turizm, 90'lı yıllardan itibaren ülke ekonomisine zarar vermek isteyen terör örgütü PKK'nın hedefi halinde. Özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turist ve ziyaretçiler tarafından en çok tercih edilen turizm beldeleri, PKK'nın üstlendiği yangınların hedefi haline geliyor.

Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim? Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim? Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DA TERÖRİSTLERE EĞİTİM VERİLMİŞ

SETA'nın 'Çevre Terörizmi ve PKK'nın Orman Sabotajları' başlıklı çalışmasında yer alan tespitlere göre, PKK'lı teröristler, 90'lı yıllarda Yunanistan'da bulunan kamplarda ideolojik içerikli ve patlayıcılarla alakalı teknik konularda eğitimler alarak, Türkiye'de turistik bölgelerde orman yangınları çıkarmaya başladı. PKK'nın ormanlık ve tursitik bölgeleri hedef alan sabotajları 1994'ten bugüne devam ediyor.

Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Haberi Görüntüle

PKK'NIN ATEŞE VERDİĞİ BÖLGELER

Türkiye'nin turizm bölgeleri üzerinden ekonomiyi hedef alan terör örgütünün amacı, ülkenin turizm beldelerini tercih eden turistlere bir çeşit "gelmeyin" mesajı vererek, turizmin gelişmesine engel olmak. PKK 1990’lardan itibaren orman sabotajlarını bir terör eylemi olarak benimsiyor ve her yıl milyonlarca ağacı yok ediyor. Son 30 yılda yaşanan o sabotajlardan bazıları şöyle: 

  • Hafızalarımız bizi 1997 yılına götürdüğünde Antalya'nın Belek ve yine Manavgat ilçesinde PKK tarafından çıkarılan eş zamanlı yangınlarda 2 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce hektarlık ormanlık alan küle dönüşmüştü.
  • PKK'nın sabotajları 2000'li yıllarda da benzer şekilde devam etti. 2006 yılının Ağustos ayında Akdeniz'de çıkan orman yangınlarında yine yeşil alanlar büyük zarar gördü. Yine aynı şekilde 5 gün içerisinde Kuşadası, Nazilli, Selçuk, Bodrum ve Adana'da çıkan yangınlarda 2 bin hektarlık ormanlık alan zarar görürken, maalesef 4 milyon ağaç yok oldu.
  • Biraz daha yakın tarihe gittiğimizde 2019 yılının yaz aylarında İstanbul'un Kartal ilçesiyle Muğla'nın Dalaman ve Milas ilçelerinde yine terör örgütü PKK'nın çıkardığı yangınlarda, Antalya'da 3 gün süren yangınlarda hektarlarca yeşil alan küle döndü. 
  • 2020 yılında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde Trabzon başta olmak üzere Hatay ve Kahramanmaraş'ta 25 yangın çıkararak, yalnızca ormanlık alanlara zarar vermedi, aynı zamanda yüzlerce kişinin evsiz kalmasına sebep oldu.
  • Eli kanlı örgütün yeşili ve turizmi hedef alan terör kanadındaki teröristler kendilerini 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' olarak adlandırırken, üstlendikleri yangınlar da olmuştur. PKK, yalnızca 2019 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye genelinde 30'a yakın noktada ormanlık alanları ateşe verdi.

Bu yöntem ile dişleriniz bembeyaz olacak! Kahverengi lekeleri tek seferde temizliyor Bu yöntem ile dişleriniz bembeyaz olacak! Kahverengi lekeleri tek seferde... Haberi Görüntüle

PKK SEMPATİZANLARININ SOSYAL MEDYADAKİ GÖNDERİLERİ

Son dakika: Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü: 2 kişi yaralandı Son dakika: Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü: 2 kişi... Haberi Görüntüle

PKK YAKIYOR, BATI SERMAYELİ MEDYA SUSUYOR

Seta'nın o raporunda dikkat çeken bir konu da bugün Batı ve BAE sermayeli medyanın PKK'nın orman yangınlarına yaklaşımı. Sadece 2019 yılındaki yangınlara dair yapılan haberler incelendiğinde bile, medyadaki gizli PKK sempatisi açığa çıkıyor. Yabancı basının Türkiye versiyonlarında, Türkiye'de çıkan orman yangınlarıyla ilgili haber sayısı son derece kısıtlı. Orman yangınlarını PKK'nın gerçekleştirdiğine dair haberler ise yok denecek kadar az. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading