Yandex Metrica
SON DAKİKA

Soli Özel'den altılı masaya salvo: Beş para etmezler!

Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın programına yorumlarıyla katılan Soli Özel, altılı masanın güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı formülünü sert sözlerle eleştirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 aydan az bir süre kala Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında kıyasıya bir rekabet var.

Her iki itifak da seçime yönelik hazırlıklarını son sürat sürdürürken CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy uğruna giriştiği hamleler kendi yandaşları tarafından da eleştiri konusu oluyor.

Son olarak altılı masada yaşanan ihtilafla, 'kumar masası' benzetmesiyle gündeme gelen muhalefet, bu kez CHP'ye yakınlığıyla bilinen, ABD'li kuruluşların fonladığı Medyascope'un eleştirisi ile öne çıktı.

Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'ten bir başarı daha! 2.Prototip İlk... Haberi Görüntüle

SOLİ ÖZEL'DEN ALTILI MASAYA SERT ELEŞTİRİ

Ruşen Çakır'ın sunduğu programın yorumcularından Soli Özel, gün içerisinde ekrana gelen yayında altılı masanın parti genel başkanlarının ve iki büyükşehrin belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı formülü ile güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisine sert eleştiriler getirdi. Özel, Millet İttifakı'nın seçim programını gerçekçilikten uzak bulduğunu ifade etti.

Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını yazılarıyla ve konuşmalarıyla reddeden gazeteci yazar Soli Özel, Ruşen Çakır'ın Medyascope'ta sunduğu programda "7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı" formülülünü yerden yere vurarak  "O bir felaket" yorumunda bulundu. Özel sözlerine şöyle devam etti:

"O bir felaket... Aslında Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki son mutabakatta iki belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı formül işi nereye getiriyordu? İşi farklı bir mecraya getiriyordu. Ve bence doğru bir mecraya getiriyordu. Bunun belki bir tarafında Meral Hanım'ın tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma hedefi vardı.

Ama daha önemlisi şu, ne vadediyor bize Millet İttifakı? Diyorlar ki, 'Biz sizi 2 sene içerisinde parlamenter rejime döndüreceğiz'... Parlamenter rejime döndürmeyi birinci siyasi hedefi haline getiren ittifakın, o ittifakı oluşturan partilerin başkanları niye Meclis'te olmayacaklar da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklar? Biri bana söylesin... O zımnen bize, 'Asıl iktidar orada, biz Meclis'i pek önemsemiyoruz. Meclis el kaldırıp indirenlerin yeridir. Biz de onlara ne yapılması gerektiğini' söylüyor.

Bu Meclis'e saygısızlıktır. Meclis'e bu kadar saygısız olanların da tutup Türkiye'yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçireceklerine ben inanmam. Geçirseler de onun neye benzeyeceğini şurada edep dahilinde söylemek istemem. Benim görüşüm bu. Orada, Meclis'te olursunuz ve parlamenter sisteme geçişin yolunu hazırlarsınız."

Yazar Soli Özel, açıklamasının devamında ikinci bir ihtimalin üzerinde durup, altılı masadaki bazı partilere de "beş para etmez" dedi. Özel'in konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"Bir de sorum şu... Kaybettiler diyelim, ne olacak? Seçilemedi Kemal Kılıçdaroğlu... Şu oldu ya da bu oldu... Seçilemedi... Hepsi Meclis dışında kalacaklar... O partiler kalacak mı? Zaten beş para etmiyor çoğu... Yani alayını toplasanız bir CHP etmiyor. O zaman hani parlamenter sistem önerisi falan ne olacak? Ya Meral Hanım'ın Fatih Altaylı'ya söylediği, 'Biz orada olacağız...' falan filan... Ya mantığı yok ki bunun... Parlamenter sisteme dönecek olanlar, partilerinin başında parlamentoda yer alır..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading