Yandex Metrica

Solculuk aklı da hisleri de köreltiyor: Taksim katliamı sonrası ünlü profesörden şok tespit

Solculuk aklı da hisleri de köreltiyor: Taksim katliamı sonrası ünlü profesörden şok tespit

ABD'nin PKK/YPG kamplarında eğittiği Suriyeli teröristin Taksim'i kana bulamasının ardından kendini solcu olarak tanımlayan kesimler örgütü aklamak için devleti suçlama yarışına girdi. Ünlü Profesör Atilla Yayla yaşananlara bakarak şok bir tespitte bulundu.

Gündem

08.03.2024, 16:59

Taksim İstiklâl Caddesi'ndeki terör saldırısı, Türkiye'de sol kesimin PKK konusundaki çifte standardını yeniden günyüzüne çıkardı. Kendilerini anti-emperyalist ve anti-Amerikancı olarak tanımlayan aktörler, 6 vatandaşın öldüğü 80'den fazlasının da yaralandığı vahşi saldırıdan sonra şüphe oklarını PKK'ya değil devlete çekmeye çalıştı. 

Suriye'nin 3'te 1'ini ABD desteğiyle işgal eden PKK/YPG, Türkiye'deki bazı kesimler tarafından 'terör örgütü' olarak görülmüyor.

ABD-Avrupa destekli fondaş basının gündemde tuttuğu bu algı operasyonu, PKK'yı aklamaya çalışan hamleler zincirinin son halkası oldu. Taksim'i kana bulayan teröristin Suriye'deki PKK/YPG kamplarında istihbarat ve sabotaj için eğitildiği gerçeğine değinmeden onun 'mülteci görünümüyle Türkiye'de nasıl yaşadığı sorgulandı. 

Taksim'i kana bulayan terörist Alham Albashir

Ülkede yaklaşık 4 milyon sığınmacı bulunduğunu birdenbire unutmuş görünenler, eli kanlı terör örgütünün geçmişteki sayısız vahşetini de hatırlamak istemedi. Sol kesimlerin öncülük ettiği bu kirli kampanya, pek çok kişiyi olduğu gibi Prof. Dr. Atilla Yayla'yı da çileden çıkardı. 

Sosyal medya hesabında Yayla, tartışmalara yol açan şu mesajı yazdı: "Türkiye'ye ilişkin gözlemlerimin beni getirdiği nokta: Solculuk, sol muhitlerde zaman ve düşünce harcamak, sadece aklın değil tüm insani his ve algıların da körelmesi anlamına geliyor."

Taksim saldırısı, Türkiye'de PKK eylem ve söylemlerini sahiplenmeye hazır durumdaki grubun sadece HDP'liler olmadığını, kendilerini seküler-laik olarak tanımlayanların da yer yer HDP'den bile daha kararlı bir tonda şiddeti kutsadığını gözler önüne serdi. 

Prof. Atilla Yayla, Kürt siyasetçi Orhan Miroğlu'nun şu tespitini paylaştı: "Taksim katliamı birçok açıdan analiz edilebiilr ama tartışmalardan anlıyoruz ki, çeşitli toplumsal kesimler ve kuruluşlar üzerinde, PKK'nın 'komünikasyon dili'nin hâlâ güçlü ve etkili olması, insanlığa karşı işlenmiş kolektif bir suça karşı durmanın önündeki en büyük engel."

Bu yoruma "Maalesef. Bazılarının aklı ve gönlü PKK tarafından esir alınmış" diyen Yayla, Prof. Çetin Kaya Koç'un Twitter'daki şu tespitini RT'ledi:

"Örgüt adına hırsızlık yaparsanız hırsızlık değildir. Örgüt adına cinayet işlerseniz cinayet değildir. Örgüt adına komrad katlederseniz, katl değildir."

Prof. Yayla'nın "Evet, devrimci amaçlarla işlenmesi suçu suç olmaktan çıkartır sosyalistlere göre" şeklindeki tespitine Sinan Gürsoy adlı vatandaş ise şu mesajla katkıda bulundu:

"PKK bomba patlatıp eşini, sevgilisini, arkadaşını, akrabasını, çocuğunu katletse yine de PKK'ya lanet okuyamayacak salak bir solcu kitle oluşturuldu. Bu işte ciddi bir toplum mühendisliğidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading