Yandex Metrica
SON DAKİKA
Soğan fiyatlarında rekor seviyede düşüş! Muhalefetin sesi kesilir artık

Soğan fiyatlarında rekor seviyede düşüş! Muhalefetin sesi kesilir artık

7'li koalisyonun dilinden düşürmediği soğan fiyatları dip yaptı. Adana'da tarlada soğanın kilogram fiyatı 6-7 liraya kadar geriledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:50

14 mayıs tarihinde yapılacak tarihi seçimlere kısa bir süre kalırken iktidarı soğan ve papates fiyatları üzerinden vurmaya çalışan ve muhalefetin dilinden düşürmediği ürünlerde fiyatlar düşmeye başladı.

Şükrü Erdem kimdir? Şükrü Erdem nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

SOĞANIN FİYATI 6-7 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ

Adana'da bu yıl 23 bin dönüm alanda ekilen soğanda 31 Mart'tan bu yana hasat devam ediyor. İlk hasatta tarlada kilogram fiyatı 17-18 lira olan soğan, şu anda 6-7 liraya, ikinci kalite soğan ise 3-4 liraya kadar geriledi.

Kent genelinde soğana talep olmaması nedeniyle ürünler tarlada kaldı. Ancak üreticiler ve tüccarlar, mayıs ayı sonunda soğanı yurt dışına ihraç etmek istiyor. Bu sene 23 bin ton ekilen soğandan ortalama 105 bin ton rekolte beklenirken verim bolluğu da yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman?... Haberi Görüntüle

"SOĞAN FİYATLARI DİP YAPTI"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı;

"Yaklaşık 1 ay boyunca soğan fiyatları hiç düşmedi. Kilogramı 17-18 liradan soğanlar piyasaya girdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden işçi gelmediği için de soğanlar toplanamadı ve fiyatlar yüksek seyretti. 3-4 gündür soğan fiyatları tam dip yaptı. Şu anda soğanın tarlada toptan kilogram fiyatı 7-8 lira arasında. Hatay soğanı da Adana soğanından 1-2 lira daha fazla." 

Hopa'nın çilesi bitecek! Bakan Uraloğlu Artvin'de müjdeledi: Hopa-Borçka yolu köprü... Haberi Görüntüle

"SOĞAN SÖKÜMÜ AĞIRLAŞTI"

Adana ve Hatay'da hasadın yüzde 40'ının yapıldığına dikkat çeken Mehmet Akın Doğan, "Soğanın yüzde 60'ı halen tarlada duruyor. Soğan artık kırmızı kabuk bağladığı için raf ömrü de arttı. Eğer ay sonu soğan için yurt dışı kapıları açılmazsa soğan tarlada kalacak. Şu anda soğan sökümü ağırlaştı. Piyasanın isteğine göre soğan sökülüyor. Haziran'ın sonuna kadar soğan hasadı bölgemizde sürecek" diye konuştu.

31 Mart'ta marketler açık mı? Seçim günü A101-BİM-ŞOK-Migros açık mı,... Haberi Görüntüle

"FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK"

Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini belirten Mehmet Akın Doğan, şunları kaydetti;

"Marketteki yüksek fiyatlar 3-4 gün önce sökülen soğan fiyatları. Şu anda soğan tarlada tüccar tarafından kilogramı 6-7 liradan sökülüyor ve marketlere ulaşması 8-9 lira. Hal ve marketlerde 10-15 liradan satılacaktır. Fiyatlar 3-4 gün sonra yansır. Bu fiyatların daha da aşağı düşeceği kesin gözüküyor. Vatandaşlarımız 3-4 gün sonra çok ucuza soğan yiyecek. Hatta benim bu 6-7 lira dediğim soğan en kalitelisi. 2'nci kalite soğanlar 3-4 liradan sökülüyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading