Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şizofrenler için organik yalan üretimi: Gerçek hiç bu kadar uzak olmamıştı

Şizofrenler için organik yalan üretimi: Gerçek hiç bu kadar uzak olmamıştı

Türkiye'de 'şizofren' kitleyi besleyen yalan rüzgarını artık muhalefet liderleri de sahipleniyor. Onlar yüzünden bir kesim, gerçekle yalanı ayırt edemez hale geldi.

Gündem

23.01.2024, 17:36

Sosyal medyada uydurulan iddiaların muhalefet liderlerince doğruymuş gibi kabul edilmesi, gerçekle yalan arasındaki farkı anlama konusunda Türkiye'de bir kesimi körleştirdi. Bu körlük artık öylesine tehlikeli bir boyuta ulaştı ki, eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 'şizofren' olarak tanımladığı kitle, ülke gündemine dair hakikatin ne olduğuyla ilgilenmiyor. 

Belirli konulardaki önyargıları besleme niyetiyle CHP ve İYİ Parti teşkilatları tarafından yayılan 'sahte' iddialar toplumdaki kutuplaşmayı her geçen gün daha da artırıyor. Önceleri 'hükümeti yıpratma çabası' olarak görülen bu yalan rüzgarı, şimdi açık açık 'iç savaş' ve 'kaos çıkarma' çabasına dönüşmüş durumda. 

HİÇBİR KURAL VE ETİK DEĞER TANIMIYORLAR

  • İnternet ortamında geniş bir kitle tarafından benimsenen "128 milyar dolar nerede?" sorusu, rezervlerini anlık beyan eden Merkez Bankası'nın aksi yöndeki açıklamalarına rağmen haftalar boyu gündemde kaldı. CHP'nin tüm birimleri bu yalanı sahiplendi. Partinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Esed rejiminden kaçarken denizde boğularak can veren Aylan bebeğin cesedini bile bu kampanyada kullanmaktan çekinmedi. 

TÜRKİYE UYUŞTURUCU YAKALAMA REKORU KIRINCA...

  • Yılda 20 tonu aşan uyuşturucu yakalama oranıyla Avrupa'nın toplamından daha fazla miktara ulaşan Türkiye, bunun tam aksi yönde bir kampanyayla karşı karşıya kaldı. Firari Sedat Peker'in internet üzerinden yayınladığı videolardaki iddialarını peşin peşin kabullenen hükümet muhalifi kesimler, bir zamanlar ilgiyle takip ettikleri FETÖ'nün operasyon hesabı Fuat Avni'ye benzer şekilde bu kez Peker'i sahiplendi. Türkiye'yi Güney Amerika ülkeleriyle uyuşturucu trafiği organize eden bir ülke gibi gösterme gayreti, ortada buna ilişkin hiçbir güvenilir veri bulunmamasına rağmen ısrarla sürdürüldü. 

HABER, KAYNAĞINCA YALANLANDI AMA... 

  • Öğrencilerin üniversite sınavına gireceği günün saatler öncesi, bir internet sitesince özenle seçilip yayınlanmış başlık, sosyal medya kullanıcılarının ana gündemi haline dönüştü. Katarlı öğrencilerin Türkiye'de istedikleri fakülteyi sınavsız okuyabileceklerine ilişkin yalan, milyonlarca Türk gencinin sınava moralsiz şekilde gitmesine neden oldu. T24 sitesinin yalanına yönelik yoğun tepkiler, bu portalı geri adım atmaya zorladı: Haberden dolayı özür dilemek zorunda kaldılar. Ancak kampanya hedefine ulaşmıştı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise bu konuda ibretlik bir tavra imza attı. İddia, bizzat kaynağı tarafından yalanlanmasına rağmen Kılıçdaroğlu, sözkonusu yalana sahip çıkmaya devam etti.

ASIL DERT, KATAR'IN UÇAK DESTEĞİ OLMASIN?

  • 28 Şubat sürecinde Türkiye'yi IMF'ye teslim etmiş Kemal Derviş yönetiminin Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, 2021'in CHP Sözcüsü sıfatıyla Katarlı öğrenci yalanını başka bir boyuta taşıdı. Gazetecilerin karşısına geçerek "YKS'de neden bu kadar zor sorular soruldu? Acaba boş kalacak kontenjanlara Katarlı öğrencileri doldurmak için mi bunu yaptınız?" diyen Öztrak'ın sözlerini duyanlar kulaklarına inanamadı. Ancak Öztrak aynen bu cümleyi söyleyebildi. Aslında Öztrak'ın derdi başkaydı: ABD'nin F-35 ambargosu koyduğu bir dönemde, gelişmiş F-15 uçaklarından 36'sını pilotlarıyla birlikte Türkiye'de konuşlandırma kararı alan Katar, bu topraklarda en çok Amerikan yanlılarını rahatsız etmişti. 

ODATV TÜM ÜLKEDE DALGA KONUSU OLDU 

  • CHP'nin taciz, tecavüz ve dayak skandallarıyla sarsıldığı bir dönemde gündemi değiştirmek için "İmamoğlu'na suikast hazırlığı" palavrasını ortaya atan OdaTV, Soner Yalçın'ın Sezgin Baran Korkmaz'dan para alıp talimatla yazı yazdığının ortaya çıktığı günlerde bu kez başka bir hamle yaptı: İstanbul-Ataşehir'de KADEM'e yakın bir öğrenci yurdunun kapısında çekilmiş plastik tüfekler, gerçek silahmış gibi gösterildi. "OdaTV'den çarpıcı fotoğraflar... Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" başlığıyla yayınlanan haberdeki silahların 'oyuncak' olduğu, sözkonusu yurdun ise bir süredir film seti olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Ancak tuhaf olan, bu süper gazetecilik(!) başarısına imza atan OdaTV'nin yalanını kabullenip haberi silmek yerine fiyaskonun peşinden ısrarla koşması oldu. İsrail yanlısı tutumuyla bilinen OdaTV, Soner Yalçın yönetiminde gerçek olmayan bir evrende yaşamaya devam ediyor. 

 

TROLLERDEN ŞİZOFREN KİTLEYE ORGANİK YALANLAR

  • Şizofren kitlenin gıdası olacak yalanlar dizisi bunlarla bitmedi. Şimdiye dek sergilediği tavırla adı 'CHP trolü'ne çıkan 'gazeteci' Cem Seymen, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangının, oraya otel yapılması amacıyla kasten çıkarıldığını iddia etti. İçmeler beldesi ormanlarının bir bölümünü küle çeviren ve söndürme çalışmaları sırasında bir orman görevlisini şehit eden yangın, sosyal medyada bu tarz gerçeküstü yorumlarla karşılandı. Şimdiye dek pek çok bölgede yangınlar sonucu zarar görmüş yerlerin yeniden ormanla kaplandığını hatırlamak istemeyen kesimler, Türkiye'nin sahil hattındaki turizm beldelerini baştan sona betonla kaplamış yerel yönetimleri yine hiçbir şekilde eleştirmedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading