Yandex Metrica

Sızıntı devam ediyor: Kılıçdaroğlu'nun köstebeği kim?

Sızıntı devam ediyor: Kılıçdaroğlu'nun köstebeği kim?

CHP başörtüsü ile ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunmasının ardından ortaya çıkan kulis bilgilerine göre başörtüsü konusunda düzenleme yapma fikri AK Parti'de gündeme gelmişti. KYK borçlarının silinmesi, ÖTV indirimleri gibi birçok projeyi önceden duyurması, ayrıca seçmen bilgilerinin elinde olduğunu söylemesiyle Kılıçdaroğlu hakkında 'İçeriden bilgi mi alıyor?' 'Kılıçdaroğlu'nun köstebeği kim?' gibi sorular sorulmaya başlanmıştı. Başörtüsü ile ilgili teklifin ardından Kılıçdaroğlu ile ilgili sızıntı iddiaları yeniden gündeme geldi.

Gündem

23.01.2024, 19:53

Cumhuriyet Halk Partisi adına 3 maddelik kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazartesi akşam sosyal medyada yaptığı açıklamada başörtüsü ile ilgili kanun teklifinde bulunacaklarını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusundaki bu hamlesinin ardından sızıntı iddiaları yeniden gündeme geldi. Kılıçdaroğlu daha önce de KYK borçlarının silinmesi ile ilgili bir açıklama yapmış ve hükümetin KYK borçlarının silinmesi ilei ilgili adım atmasının ardından 'Kılıçdaroğlu gündeme getirir, hükümet yapar' şeklinde söylem oluşturmaya çalışmıştı. KYK borçlarının ardından Kılıçdaroğlu'nun hükümet tarafından açıklanmak üzere olan birçok projeyi önceden duyurması 'Kılıçdaroğlu içeriden bilgi mi alıyor?' gibi sorular sorulmasına yol açmıştı. 

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Haberi Görüntüle

'DÜZENLEME FİKRİ AK PARTİ'DE GÜNDEME GELMİŞTİ'

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü ile ilgili kanun teklifi konusunda bir kulis bilgisine yer verdi. Eski bir bakan ve hala AK Parti'nin vitrin isimlerinden olan biriyle görüştüğünü söyleyen Acet'in aktardığına göre başörtüsü konusunda bir düzenleme yapma fikri AK Parti'de gündeme gelmişti.

Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2024'te yaz saati değişecek mi? Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2024'te yaz saati değişecek mi? Haberi Görüntüle

İSTİHBARATI ALDI GECE YARISI AÇIKLAMA YAPTI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de köşesinde aynı konuya yer verdi. Selvi Kılıçdaroğlu ile ilgili sızıntı iddialarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

Kulağıma gelen bir kulisi aktarmak istiyorum. Son dönemlerde başörtüsüyle ilgili iki olay yaşandı. Biri Kayseri 2’nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun, yayınladığı bir iç emirle başörtüsüne yasak getirdi. İstanbul’da ise üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, staj için yönlendirildiği koleje, başörtülü olduğu gerekçesiyle kabul edilmemişti. Bu iki gelişme üzerine AK Parti’de, başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemeyi güvence altına almak için bir düzenleme yapalım arayışı başladı. AK Parti yetkililerinin bir kısmı, “Yasal düzenlemeye gerek yok. Başınızı açacaksınız diye bir düzenleme yapılması doğru olmadığı gibi başınızı örtebileceksiniz diye düzenleme yapılmasına da gerek yoktur” görüşünü savundu. Bazı üyeler ise yasal düzenlemenin gerekli olduğu görüşünde ısrar etti.

 

Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti’de bu yönde bir çalışma yürütüldüğü yönünde bir istihbarat alması üzerine gece yarısı bu açıklamayı yaptığı söyleniyor.

Mehmetçik bayram temizliğinde! MSB duyurdu: Irak'ta 5 terörist etkisiz! Mehmetçik bayram temizliğinde! MSB duyurdu: Irak'ta 5 terörist etkisiz! Haberi Görüntüle

KÖSTEBEK BÜROKRAT KİM?

Kılıçdaroğlu üniversite öğrencilerinin kredi faizlerinin silinmesi, icralık dosyaların kapatılması, ÖTV indirimi, gençlerin bilgisayar ve cep telefonu alımında vergi indirimi gibi birçok konuda hükümetten önce adım atarak açıklama yapmıştı. Ayrıca 31 Ağustos akşamı saat 12’den sonra doğalgaz ve elektriğe zam geleceğini duyurmuş ve zamlara karşı çıkmıştı. Kılıçdaroğlu'nun hükümetin projelerini henüz kamuoyuna duyrulmadan önce sahiplenmesiyle bazı bürokratların köstebeklik yaptığı öne sürülmüştü.

Düzensiz göçmenlere geçit yok! 1177 kişi yakalandı Düzensiz göçmenlere geçit yok! 1177 kişi yakalandı Haberi Görüntüle

'KILIÇDAROĞLU FETÖ FAALİYETLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI'

Aydınlık gazetesi'nde 13 Ağustos'ta yayımlanan 'Sızıntı nereden? 'CHP'deki seçmen bilgileri' krizi büyüyor' başlıklı haberde bir yetkilinin ifadelerine yer verildi. Aydınlık'a konuşan yetkilinin ifadeleri şu şekilde:

Seçimler yaklaşırken ve Kılıçdaroğlu’nun KHK’lıları yeniden göreve başlatma vaadi sonrasında FETÖ faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Aydınlık da bunu birkaç kez haber yaptı. Gelen istihbarı bilgiler de bunu doğruluyor. Bürokrasideki kripto FETÖ’cüler talimatlandırıldı. İktidarı yıpratacak dosyalar ve muhalefete yarayacak bilgilerin kendilerine ulaştırmaları istendi. Bu bilgiler kontrolden geçirilerek muhalefete ulaştırıldığı düşünülüyor. Son dönemde yaşanan sızıntılar da bunu doğruluyor.

Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde 2453 kaza 26 can kaybı Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde... Haberi Görüntüle

SIZINTI DEVAM EDİYOR

Kılıçdaroğlu son olarak Türkiye'deki mültecilerin seçimde oy kullanacağını iddia etmiş ve "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz. Doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu hepsine bakıyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması sonrası “Bu bilgiler nereden alındı?”, “Gizli bilgileri kim sızdırdı?”, “Yapılan açıklama suç değil mi?” soruları yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e anlamlı hediye: O mektubun birebir basımını verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e anlamlı hediye: O mektubun birebir... Haberi Görüntüle


'SANDIĞA GİDEMEYEN KILIÇDAROĞLU'NDAN BÜTÜN BİLGİLERİ ELDE EDEN KILIÇDAROĞLU'NA'

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu ise 13 Ağustos'ta köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçildikten sonraki ilk referandumda kendi seçim kağıdının bile peşine düşmediğini ve seçim kağıdı eline ulaşmadığı için sandığa gidemediğini hatırlattı. Likoğlu 'Ne yazık ki Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa getirilmesinden sonra CHP’de yasa dışı elde edilmiş bilgiler üzerinden siyaset başını alıp gitmiş.' ifadelerine yer verdi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Hatırlayın Ekrem İmamoğlu’nu… İBB’deki ilk iş gününde bütün İstanbulluların kişisel verilerinin bulunduğu belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanının kopyalanması talimatını vermişti. CHP’nin elindeki diğer büyükşehirler ve belediyeler benzer bir şekilde kopyaladıkları güncel kişisel verileri CHP Genel Merkezi’nin 14’üncü katına göndermiş olabilirler mi?

Antalya teleferik kazasında kaç kişi öldü? Ölü ve yaralı sayısı kaç? Antalya teleferik kazasında kaç kişi öldü? Ölü ve yaralı sayısı... Haberi Görüntüle

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS ÖNGÖRÜLDÜ

Ak Parti yöneticileri Kılıçdaroğlu’nu, “6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu”nu ihlal etmekle suçlarken bunun ceza yasalarında karşılığı olduğunu ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis öngörüldüğünü ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Kılıçdaroğlu'nun 'seçmen bilgileriyle' ilgili sözlerinin araştırılması için talimat verdiği bildirilmişti.

Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Haberi Görüntüle

'KAYNAĞINI AÇIKLAMASI GEREKİYOR'

İçişleri Bakanlığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok” ifadeleri üzerine, “Kılıçdaroğlu’nun YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi halde Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır” açıklamasını yapmıştı.

İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından aşağıdaki paylaşım yapılmıştı:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading