Yandex Metrica
SON DAKİKA
Siyasetin gündemi kaset iddialarıyla çalkalanıyor! Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı neden korkuyor?

Siyasetin gündemi kaset iddialarıyla çalkalanıyor! Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı neden korkuyor?

Seçimlere sayılı günler kala siyasetin gündeminde CHP Lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaset iddialarıyla çalkalanıyor. Gazeteci Mine Kırıkkanat,"Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çok sarsıcı, çok can yakıcı bir dosya var” iddiasını gündeme getirmişti. Günlerdir sosyal medyanın da dilinden düşmeyen iddialar ve buna ilişkin yapılan her açıklama yakından takip ediliyor. İddiaların öznesi olan Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı bir canlı yayında iddialarla ilgili açıkalama yaptı. CHP liderinin konuyla ilgili yaptığı savunması dikkat çekti. Kaydın yayınlanması durumunda bir dizi önlemler aldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, kaset iddialarını kesin bir dille yalanlamıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:50

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine giderken ismi açıklanmayan bir siyasetçi hakkında “kaset” iddiası gündeme geldi. Sosyal medyada çok konuşulan bu konu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında elinde "çok can alıcı, yakıcı bir dosya" olduğunu iddia eden Cumhuriyet yazarı CHP'li Mine Kırıkkanat'ın açıklamalarını akıllara getirdi.Bazı Twitter kullanıcıları zamanlamanın manidarlığına dikkat çekerken "Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkmasından korktuğu ve ön aldığı bir şeyler mi var?" yorumlarında da bulunuldu. 

Buse Terim neden boşandı? Buse Terim ile Volkan Bahçekapılı neden... Haberi Görüntüle

MUHALEFET HEMEN HAREKETE GEÇTİ 

Gelişme sonrası muhalefet kanadından,"izlemeyin, okumayın, inanmayın, yaymayın" uyarıları yapılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibinini hedef alarak iddiaları hemen çürütme eğilimine girişti. 

İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintisi! 16 Mart Cumartesi BEDAŞ-AYEDAŞ elektrik... Haberi Görüntüle

"NEYİN ÖNÜNÜ ALAMAYA ÇALIŞTIĞINIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun iddialara yine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt vererek, "Hatırlatmak isterim ki bu noktada sorumluluk, ülke dışından hizmet aldığınız AJANS'ınıza değil şahsınıza aittir. Devletimizin ve milletimizin âli çıkarlarını gözetmek sadece iktidarın değil muhalefetin de sorumluluğundadır. Ayrıca, dezenformasyonla mücadeleyi öncelik haline getiren İletişim Başkanlığımızdan Sn Kılıçdaroğlu'nun rahatsız olması doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasının başından sonuna kadar kurumumuzu hedef alması, çevresindeki "profesyonellerin"elinde bir strateji olmadığını, siyaset üretemediklerini ortaya koymaktadır. Şunu da söylemezsek olmaz. Bu açıklamayı ne amaçla yaptığınızı, neyin önünü almaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz."ifadelerini kullandı.

2024 KAHRAMANMARAŞ-TÜRKOĞLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Türkoğlu'nda hangi... Haberi Görüntüle

10 YIL SONRA NEDEN ŞİMDİ KABUL ETTİ 

Dün aktıldığı tekevizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2013 yılında 17-25 Aralık Kumpas süreciyle ilgili açıkalamada bulunan Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan' a yapılan kumpasla ilgili 10 yıl sonra kabul eder gibi "Erdoğan'a 'deep fake' ile ses kaydı yaptılar" açıklaması akıllara bu kabullenişin 'neden şimdi' olduğu sorusunu getirdi. 

Ramazan ne zaman bitiyor? 2024 Kadir gecesi ne zaman? Ramazan... Haberi Görüntüle

"BÖYLE BİR KONUYU APAR TOPAR NEDEN GÜNDEME GETİRDİ"

CHP Genel Başkanı ve HDP destekli Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde seçimlerden önce kendisiyle ilgili bir takım kayıtların ortaya çıkabileceğini ifade etti ve itibar edilmemesini savundu. Kamuoyu tarafından da Kılıçdaroğlu'nun bir anda böyle bir konuyu alelacele gündeme  getirmesi ilginç bulundu.

"BENİM BİR ŞEYİM YOK DEMİYOR"

Söz konusu kayıttan iktidarı sorumlu tutan CHP lideri,"Bu tablo panikte olduklarını gösteriyor. Açıklayın ne varsa, gizlimiz saklımız yok, evimizin mutfağını bile açtık." dedi.Çıkan kayıt ne olursa olsun çıktığı anda sahte olduğunu ortaya koyacaklarını öne süren Kılıçdaroğlu, "Bir dizi önlemler aldık, bunu saptayacak programlar var"dedi. Ancak kılıçdaroğlu bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıyor. 

2024 MARDİN-ARTUKLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Artuklu'da hangi... Haberi Görüntüle

"BENİM KAYDIM ÇIKARSA GENEŞ BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM" DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıllarda ise ses kayıtlarının doğru olduğunu savunmuş, "Benim öyle bir ses kaydım çıkarsa CHP Genel Başkanlığından ayrılırım" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading