Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sismik izolatör binaya sonradan takılır mı? Sismik izolatör nasıl yapılır? Sismik izolatör maliyeti ne kadar?

Sismik izolatör binaya sonradan takılır mı? Sismik izolatör nasıl yapılır? Sismik izolatör maliyeti ne kadar?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı deprem sonrasında evlerin büyük çoğunluğu yıkılmış ya da hasar almış durumda. Depremin ardından bina yapımında sismik izolatör önemi bir kez daha çıkmış oldu. Peki, Sismik izolatör binaya sonradan takılır mı? Sismik izolatör nasıl yapılır? Sismik izolatör maliyeti ne kadar?

Gündem

10.03.2024, 17:17

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 şiddetindeki deprem binalarda ağır hasara neden olmuştu. Deprem sonrası vatandaşlar binalarda sismik izolatörün önemi hakkında araştırmalara başladı. Binalara sonradan sismik izolatör takılabilir mi sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Dilan Polat ve Engin Polat'a azmettirmeden hapis cezası! Daltonlar Çetesiyle... Haberi Görüntüle

İstanbul'da yine aynı manzara! Metrobüs arızalandı, metrelerce kuyruk oluştu! Haberi Görüntüle

SİSMİK İZOLATÖR SONRADAN BİNAYA YAPTIRILIR MI?

Sismik izolatör, yapılmış olan binaya sonradan takılabilir. Ancak deprem izolatörü yapılırken mevcut şartlar çok önemlidir. İzolatörlerin binanın yapım aşamasında yapılacak hesapların ardından uygun yerlerinin belirlenmesi ve yerleştirilmesi gerekir. Öncelikle kolonlar hidrolik krikolar yardımıyla askıya alınmalıdır.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Alevler çetesi çökertildi! Elebaşı dahil 13 şüpheli... Haberi Görüntüle

DEPREM İZOLATÖRÜ MALİYETİ NE KADAR?

Her katta 4 daire olan toplam 5 katlı bir bina için ortalama 40 taşıyıcı kullanılır. Yurt dışından sağlanan izolatörün tanesi ortalama en az 6.000 dolar civarında olduğu bilinmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading