Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şırnak'taki konsere 20 bin kişi katıldı: İngiltere güvenlik uyarısı yapmıştı

Şırnak'taki konsere 20 bin kişi katıldı: İngiltere güvenlik uyarısı yapmıştı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik sebebiyle gidilmemesi konusunda uyarı yaptığı Şırnak'taki konsere 20 bin kişi katıldı. Şırnak Valisi Osman Bilgin, İngiltere'den yapılan açıklama hakkında, 'Onların amaçları zaten bu ülkeyi bölmek. Onlar buradaki Kürt halkının dostları değil. Onlar şunu unutmasınlar; Avrupa Birliği ve NATO'nun sınırları Şırnak'tan, Hakkari'den başlar ve burası güvenliyse onlar da güvendedir.' dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:56

Şırnak Valiliği ve Şırnak Belediyesi taradından dün gece düzenlenen Şırnak Kültür Şöleni Konserleri'ne 20 bin kişi katıldı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı 27 Eylül'de güvenlik gerekçesiyle konsere gidilmemesi için uyarı yapmıştı. Şırnak Valisi Osman Bilgin ailesi ile birlikte konserde olduğunu belirtti ve "Onların amaçları zaten bu ülkeyi bölmek. Onlar buradaki Kürt halkının dostları değil. İngilizler de Almanlar da buraların düşmanları" dedi.

Instagram çöktü mü? 2024 Instagram'a neden giremiyorum? Instagram hesabım kapatıldı... Haberi Görüntüle

20 BİN KİŞİ KATILDI

Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki futbol sahasındaki etkinliğe Şırnak Valisi Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ve 20 bin kişi katıldı. Etkinlikte Şırnaklı dengbejler, yerel şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Tıvorlu İsmail ile şarkıcı Alişan sahneye çıktı. Alişan ile Tıvorlu İsmail, konserde düet yaparken Şırnaklılar halay çekip eğlendi.

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati'nden çıkarıldı mı? İsmailağa Cemaati, Cübbeli... Haberi Görüntüle

'ONLAR KÜRT HALKININ DOSTLARI DEĞİL'

Şırnak Valisi Osman Bilgin İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik gerekçesiyle kente gidilmemesi yönünde yapılan uyarı hakkında şu şekilde konuştu:

Onların amaçları zaten bu ülkeyi bölmek. Onlar buradaki Kürt halkının dostları değil. İngilizler de Almanlar da buraların düşmanları. Zaten Osmanlı'dan beri buraya düşmanlık yapmışlar. Malum 100 yıl önce bu bölgede başta Irak, Suriye olmak üzere karıştıranlar onlar. Bugün Suriye'de eğer 1 milyon insan ölmüşse bunun müsebbibi İngilizler, Almanlar ve Fransızlar, Amerikalılar. Burada huzur var. Mutluluk var. Gecenin bu saatinde insanlar mutlu bir şekilde eğleniyorlar. Güvenlikle ilgili hiçbir sorun yok.

'AB VE NATO'NUN SINIRLARI ŞIRNAK'TAN BAŞLAR'

Ben onlara şunu söylemek istiyorum; eğer onlar Londra'da, Berlin'de rahatlarsa biz bugün burada Şırnak'ta huzuru ve güvenliği sağladığımız için rahatlar. Onlar şunu unutmasınlar; Avrupa Birliği ve NATO'nun sınırları Şırnak'tan, Hakkari'den başlar ve burası güvenliyse onlar da güvendedir. Şunu bilsinler ki aslında onlar, bize çok şey borçlular. Biz onların güvenliğini sağlıyoruz, huzurunu sağlıyoruz.

Etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sanat Topluluğu gösterisi ve konserlerle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading