Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şirin Payzın kimdir: Kavala, Rubin ve Demirtaş'ın yol arkadaşı...

Şirin Payzın kimdir: Kavala, Rubin ve Demirtaş'ın yol arkadaşı...

Şirin Payzın'ın hikayesi, bir dönem ana akım medyada köşe başlarını kimlerin tuttuğunu aslında gayet iyi açıklıyor.

Gündem

28.03.2024, 20:49

Aydın Doğan yönetimindeki CNNTürk'te yıllarca görev yaptıktan sonra gazetecilik kariyerini T24 sitesinde sürdüren Şirin Payzın, ana akım medyadayken maskelediği 'radikal sol' zihin yapısını artık gizleme gereği duymuyor. 

Ayasofya'nın 'kılıçlı' cuma hutbesiyle camiye dönüştürüldüğü günden beri kafayı Diyanet'e ve bütçeden camilere ayrılmış ödeneğe takan Payzın, bu ülke Müslümanlarının ibadet hakkını karşılamaya yönelik çalışmaları bulduğu her fırsatta ağzına doluyor. 

Amerikalı işadamı Elon Musk'ın uzaya uydu göndermesini bile Türkiye'de Diyanet'e karşı kampanya konusu yapan muhalif kesimin itibarlı üyesi Payzın, geçtiğimiz günlerdeki sel felaketi sonrası TV ilanlarıyla para toplayan Alman devletine yapmadığı eleştiriyi Türkiye'de hükümete yöneltti.

Şirin Payzın 2013 yılında Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Ezgi Başaran, Aydın Engin, Ertuğrul Mavioğlu ve Ayşegül Doğan'la birlikte PKK elebaşı Murat Karayılan'ı Kandil'de ziyaret eden ekipteydi.

Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

GÖZÜNÜ İYİCE KARARTTI 

Deprem, sel ve yangınlar gibi bir dizi afet sonrası devletlerin vatandaştan bağış istemesi dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan bir yöntem olmasına rağmen Payzın, 'zengin' Türkiye'de buna ihtiyaç olmadığını düşünüyor. Bu topraklar için 'yabancıların bile' dua ettiği, sosyal medyada yüzbinlerce dua mesajının paylaşıldığı felaket ortamında Payzın'ın gözünün neden bu denli karardığını anlamak için biraz geçmişe bakmak gerekiyor.

Ormanların kimi yerde rant uğruna yakıldığını düşünen Payzın, aynı zamanda yangınların 'PKK işi olmadığına' baştan ikna olmuş isimlerden biri. 2019 ve 2020'de orman yakarken yakalanan teröristlerin varlığına, soruşturma dosyasına girmiş itiraflara rağmen 'sabotaj' olasılığına değil doğrudan hükümete odaklanan Payzın, Kandil'in 'çiçek çocuklarına' fikren ve bedenen yakın duruyor. 

CHP'de kiriz üstüne kiriz: CHP'li doktor Kerimoğlu, İmamoğlu'na teşhisi koydu:... Haberi Görüntüle

YOLDAŞLARI ŞİMDİ HAPİSTE 

Bu yakınlık bir dönem Payzın'ı Brüksel yollarına düşürmüş ve Payzın, Avrupa Parlamentosu binasında 'Kürt devleti' için yol haritası sunan yoldaşlarıyla yan yana poz vermişti. PKK elebaşı Murat Karayılan'ın bu 'şirin' röportajcısı, Kürt İnsan Hakları Örgütü'nün düzenlediği konferansta bir yanında Gezi eylemlerinin finansörü 'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala, bir yanında FETÖ'nün akıl hocası Michael Rubin, hemen yakınında da 'Kobani' bahaneli katliam zincirinin tetikçisi Selahattin Demirtaş'la beraberdi. 

Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illerinin hendek-barikatlarla işgal edildiği, Suriye kuzeyinde ise ABD destekli terör örgütünün yerel halkı katlettiği bir dönemde gerçekleşen toplantı, Ortadoğu'da pek çok devleti bölmeyi tasarlayan Ralph Peters haritasını hayata geçirme yolunda en önemli meydan okumalardan biriydi. 

Tepeden tırnağa terör örgütü üyeleriyle dolu salonda Şirin Payzın'ın sunumunu dikkatle dinleyen isimler arasında PKK'nın Avrupa sorumlusu Adem Uzun, örgütün Avrupa yöneticilerinden Estella Schmid, Suriye PKK'sının eşbaşkanı Salih Müslim, YPG sorumlusu Elder Halil ve terör örgütünün sözde kanton başkanı Hevi İbrahim Mustafa da vardı. 

2 ayda 4 metro! Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul'u trafik çilesinden... Haberi Görüntüle

CNNTÜRK'TE DEMİRTAŞ PR'I BİTİNCE...

Bu değerli 'yoldaşlarına' Türkiye'ye döndükten sonra toz kondurmayan Payzın, CNN Türk programcısı sıfatıyla stüdyoya sık sık Selahattin Demirtaş'ı çağırıyor, onun 'demokratik özerklik' mesajlarını ustalıkla yayıyordu. 

Gelgelelim Payzın'ın bu 'rüya' günleri, çözüm sürecinin sona ermesi ve Fetullahçı teröristlerin devlet kurumlarından temizlenmeye başlamasıyla birlikte kabusa dönüştü. 

Payzın, "Apo'nun heykelini dikeceğiz" sözleriyle hatırlanan Demirtaş'ı artık ekranlara çıkaramıyordu. Tıpkı Osman Kavala gibi Demirtaş'ı da 'yoldaşı' olarak gören ve bu isimlere büyük saygı duyan Payzın, 17/25 Aralık sürecinden sonra istediği her ismi artık CNN Türk stüdyosunda ağırlayamaz hale geldiğinden yakınmaya başladı. CNN Türk yönetiminin 'militan eylemlere karşı aldığı önlemlerden' yakınan Payzın, o dönem yine de farklı formatlar altında HDP'li isimlerin propagandasını yapmaktan geri durmadı. 

Son dakika: Kilit kapanıyor! MSB kaynakları duyurdu: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli... Haberi Görüntüle

KİNİNİ DİRİ TUTTU, DERDİNİ GİZLİ UYUTTU 

Ona bir dönem vâdedilen projelerin gerçekleşmemiş olması Payzın'ı giderek hırçınlaştırdı. Zira Türk ordusu, terör koridoru planını çöpe yollamak için Suriye'ye ardı ardına operasyon yapmış, 10 bini aşkın teröristi silahlarıyla birlikte gömmüş, üstelik devlet, Payzın'ın Brüksel'de yan yana oturduğu yoldaşlarını da hapse atmıştı. 

Bu yüzden Pakistanlı ve Afganların, Kurtuluş Savaşı sırasında Milli Mücadele'ye destek vermek için kollarındaki altınları Türkiye'ye yolladıklarının hatırlatılmasına içerledi. İçişleri Bakanı Soylu'nun andığı bu tarihi gerçeğe sırt çevirirken Payzın, "Madem öyle, Afganistan'dan insanlar göç etmek zorunda kalmadan bu sefer siz bilezikleri gönderin" deyiverdi. Erdoğan düşmanlığıyla Sedat Peker'le bile aynı çizgide buluşan Payzın, "Venezuela'ya maske yardımı götürenler (size) yardımcı oluverirler" diyerek, Türk devletini 'uyuşturucu ticareti yapmakla' suçlayan organize suç örgütü liderini ciddiye aldığını ifşa etti.

Çağdaş medeniyetler seviyesini önemseyen 'modern' Payzın, Türk mühendislerin geliştirdiği uçan araba tasarımıyla da "Milyonlarca genç işsiz, kasa tamtakır ama olsun, çok sevindi halk bu habere" diyerek dalgasını geçti. Çünkü uçan arabayı yapan şirket, Payzın'ın devrimci arkadaşlarını dağlarda öldüren SİHA'ları üretmiş Baykar'dan başkası değildi. Bu ülkede terör örgütünü gerileten ne varsa bir süre sonra karşısında Şirin Payzın'ı buluyordu.

Teröristlerce şehit edilen Mehmetçik için üzüldüğünü gösterir hiçbir cümlesini okumadığımız Payzın; PKK, YPG ya da HDP'ye yönelik hiçbir zaman olumsuz bir cümle kullanmadı. 'Gazeteci' sıfatıyla gittiği HDP mitinglerinde zafer işaretiyle poz veren Payzın, yoldaşları Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş'ı hapisten kurtarmak için mücadele vermeye bundan sonra da devam edecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading