Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şirin Payzın'ın 1100 avroyu övdüğünü gören Macron: "Burada 3 bin avroyla yaşamak imkansız"

Şirin Payzın'ın 1100 avroyu övdüğünü gören Macron: "Burada 3 bin avroyla yaşamak imkansız"

Enerji ve gıda krizi HalkTV sunucusu Şirin Payzın'ı bile ekonomist yaptı. Macron'un 1100 avroluk emekli maaşı vaadini Türk Lirası'na çevirip heyecanlanan Payzın'a yine Fransa Cumhurbaşkanı'nın sözleri cevap oldu: "Bu ülkede 3 bin avroluk asgari ücretle yaşamak imkansız"

Gündem

23.01.2024, 19:10

Dünyayı sarsan enerji ve gıda krizi herkesi birer ekonomist yaptı. Fransa'da pazar günü cumhurbaşkanlığı için Marine Le Pen'le yarışacak Emmanuel Macron'un emekli maaşı vaadi, HalkTV sunucusu Şirin Payzın'a analiz konusu oldu. 

Macron'un, seçildiği takdirde emekli maaşlarını en az 1100 avro yapacağı müjdesinden heyecanlanan Payzın, avroyu Türk Lirası'na çevirerek kendince bir karşılaştırma yaptı. 

"Macron emekli maaşlarının en az 1100 Euro olmasını vaadediyor. Yani 17 bin 600 TL. Evet! İşte AB bizi kıskanıyor ve Fransa yerlerde sürünüyor napsınlar" şeklinde mesaj paylaşan Şirin Payzın, ardı ardına gelen tepkiler sonrası bunu yazdığına pişman oldu. 

Son dakika: MSB açıkladı: Saldırı hazırlığındaki 2 PKK'lı terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

GURBETÇİNİN CEVABI: SİZ SOL CENAH NEDEN BÖYLE?

Avrupa'da yaşayan Kadir Özer isimli bir gurbetçi, sadece Payzın'a cevap vermek için çektiği vidyoda Almanya ve Fransa'daki pahalılığa dikkat çekti. Özer kullandığı şu ifadeler birkaç saat içinde binlerce kişi tarafından paylaşıldı:

"Buradan Şirin Hanıma soruyorum siz hangi ülkenin vatandaşısınız? O verdiğiniz fiyatın brüt ücret olduğunu biliyor musunuz? Peki Avrupa'da ortalama ev kiralarının 700 euro olduğunu biliyor musunuz? Avrupa'da şu anda en küçük 1 litre ayçiçek yağının 5 euro olduğunu biliyor musunuz? Bunları neden söylemiyorsunuz? Sizin bu algınızı ben anlamakta zorluk çekiyorum. Şirin Hanım ve Şirin Hanım gibi sol cenahın neden kendi ülkesine ve vatanına Avrupa'yı özendirmeye ve olmayan şeyleri anlatmaya çalışmasına anlam veremiyorum."

Mahalledeki çocukları yıllarca süngerli odada istismar etti! Sucu Metin Şenay... Haberi Görüntüle

MACRON'UN O SÖZLERİ BİR ANDA GÜNDEM OLDU

Bu mesajların ardından epey zor durumda kalan Payzın, Fransa'da büyük miktarda göçmen bulunduğunu ve ekonomi yönetiminin sağlıklı olmadığından bahsetmeye başladı. Aynı zamanda Macron'u da pandemi sürecindeki yönetiminden dolayı öven Payzın'ın tam olarak ne demek istediği anlaşılamadı. Neyse ki Emmanuel Macron devreye girerek tartışmalara son noktayı koydu. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un katıldığı bir programda söyledikleri sosyal medyada gündem oldu. Artan gıda ve kira masrafına dikkat çeken Macron, "Paris'te kiralara bakınca, dürüst olmak gerekirse, 3000 avrodan aşağı yaşamak çok zor. Asgari ücretle yaşayamazsınız" dedi.

Macron'un "3 bin avroyla yaşayamazsınız" cümlesi ortadayken, Şirin Payzın'ın öve öve bitiremediği 1100 avronun hangi ülkenin parası olduğu merak ediliyor.  

Fransa Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde de ülkesindeki bir vatandaşla ayaküstü diyaloğa girmiş, Fransız'ın "Geçinemiyoruz" şeklindeki tepkisine Macron, "Bu duruma bir reçetemiz yok" karşılığını vermişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading